Пушенето забранено - ден първи: Започнаха проверките в Добрич

Здравните инспектори на РЗИ - Добрич започнаха проверки за спазването на влязлата в сила от днес пълна забрана за пушене на закрити обществени места и на много места на открито.

Пушенето забранено - ден първи: Започнаха проверките в Добрич

Първите проверки не са били насочени към заведенията, а във връзка с 1 юни - Ден на детето, са проверявани прилежащи територии към детски градини и училища, площадки за игра, спортни обекти, съобщи д-р Юлия Чалъкова - директор на дирекция "Здравен контрол" към РЗИ - Добрич. И въпреки присъствието на много родители в проверяваните обекти, не са открити нарушители на новата забрана. Проверки са извършвани не само в Добрич, но и в села в областта.

 

За разлика от София, в Добрич не е имало среднощни проверки, веднага след полунощ, когато на практика влязоха в сила новите правила за пушене.

 

В заведенията Регионалната Здравна Инспекция ще продължи да извършва контрола съвместно с полицаи, каквата практика съществува от месеци в Добрич.

 

Новите правила за тютюнопушене забраниха цигарите на много места навън, но сред тях не са откритите площи към заведенията.