Времето утре

Утрe времето ще бъде предимно слънчево, като отново ще се наблюдава променлива облачност над североизточните райони и купеста облачност в следобедните часове, главно над планинските райони. На отделни места краткотрайно ще превали и прегърми. Вятърът ще стане от южната четвърт, но ще е слаб. Температурите ще се повишат и максималните над по-голямата част ще са между 25° и 30°, в София около 26°, съобщава НИМХ към БАН.

Времето утре
По Северното Черноморие времето ще бъде с променлива облачност, а по Южното - предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от юг. Максималните температури ще са 24°-26°, а температурата на морската вода - 19°-20°. Вълнението на морето ще е слабо, около 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще бъде слънчево, а след обяд ще се развие купеста облачност, като само на отделни места краткотрайно ще превали и прегърми. Вятърът по билата ще бъде умерен от запад, югозапад.

Започва затопляне на времето. Дневната температура на 1200 м ще е около 20°, а на 2000 около 12°.

В понеделник времето ще е предимно слънчево с максимални температури между 27° и 32°. Във вторник ще се усили вятъра от северозапад ще нахлуе по-хладен въздух. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има валежи и гръмотевични бури. В сряда ще има значителна облачност и превалявания и ще остане ветровито. Максималните температури ще са между 20° и 25°.