Първата електроколонка в Добрич се открива утре

Първата в България, извънстолична колонка за зареждане на електромобили, ще бъде пусната в експлоатация официално утре. Ще бъдат представени и различни видове возила, задвижвани с електричество.

Първата електроколонка в Добрич се открива утре

Събитието ще се състои утре, от 11 часа, на  бензиностанция „Атанасов Груп“ в кв. „Дружба 1“ в Добрич. Зарядната станция е изградена от FULLCHARGER България в партньорство с „Атанасов Груп“ ЕООД. Тържествен водосвет ще отслужи Варненският и Великопреславски митрополит Кирил.

 

На откриването ще присъстват кметът на Добрич Детелина Николова и нейни заместници, общински съветници, областният управител на Добрич Желязко Желязков, представители на бизнеса. Домакини на откриването ще бъдат Любомир Славов, член на борда на директорите на FULLCHARGER България, Весела Шаранкова, изпълнителен директор на FULLCHARGER България и Атанас Атанасов, собственик на „Атанасов Груп” ЕООД, партньор на FULLCHARGER България. Очаква се за събитието да пристигнат Марк Бюкер, изпълнителен директор на FULLCHARGER International, и Осман Атаман, собственик на FULLCHARGER Турция. Гост ще бъде и Илия Левков, председател на Индустриален клъстер "Електромобили" (ИКЕМ).

Уникалното събитие ще превърне Добрич в един от пионерите в изграждането на инфраструктура за електромобили и ще насърчи използването на подобни коли в града. Към момента със зарядни станции за електромобили разполага единствено София, където има 7 такива точки, изградени от  FULLCHARGER България в партньорство със Столична община и ЧЕЗ България. Съвсем скоро предстои изграждането на нови две, а интерес към сътрудничество проявяват и други общини в страната.

„Изграждането на зарядни станции на електромобили на съществуващи бензиностанции улеснява до голяма степен този процес и значително намалява инвестицията. Радваме се, че ставаме част от историята, тъй като бензиностанция на „Атанасов Груп“ става първата в страната, която разполага с колонка за зареждане на автомобили“, коментира Атанас Атанасов, собственик  на „Атанасов Груп” ЕООД.