Владимир Акопян спечели шахматния турнир в Албена

Владимир Акопян спечели четвъртото издание на международния турнир по шахмат в Албена, съобщават от пресцентъра на курортния комплекс

Владимир Акопян спечели шахматния турнир в Албена
В последния, девети кръг, арменецът с най-високо ЕЛО от 2697 в надпреварата победи сърбина Драган Шолак, който се състезава за Турция, и завърши с актив от 7 точки. Със същия точков актив приключиха още четирима шахматистите, които бяха подредени по втори показател.
 
Втори в крайното подреждане остана миналогодишният победител Иван Чепаринов, който в последния ден направи реми с Тигран Петросян (Армения), който зае трета позиция в крайното подреждане.
 
Четвърти се нареди Тамир Набати от Израел, следван от Карен Григорян (Армения). На половин точка от групата приключи гросмайстор Момчил Николов, който в деветия кръг постигна победа над Kантоли Ратнакаран (Индия).
 
Китайката Сяовън Чжан се класирана 25-о място с 5,5 точки и с това стана най-добре представилата се от жените в турнира.В класацията при дамите българката Адриана Николова завърши втора също с 5,5 точки (27-а в общото класиране).
 
В открития международен турнир се включиха 123 състезатели от 23 страни.Най-добрите получиха красиви купи и си поделиха наградния фонд.