Изнасят резултатите от малките матури на учениците от 4 и 7 клас

Очаква се в рамките на утрешния ден да бъдат обявени резултатите от тестовете от Националното външно оценяване (НВО) на учениците в 7 клас

Изнасят резултатите от малките матури на учениците от 4 и 7 клас
На 21 май се проведе изпитът по български език и литература, а на 23-ти по математика. Външно оценяване имаше по отделните чужди езици, изучавани в училище, както и по културно-образователна област „Природни науки и екология” и „Обществени науки, гражданско образование и религия”.

От МОМН съобщават, че в срок до 5 (пет) работни дни след обявяване на резултата от всеки приемен изпит учениците в присъствието на родител (настойник) имат право да се запознаят с проверената си изпитна работа по ред, определен от началника на РИО; не се разрешава изнасяне, копиране или преписване на изпитните работи.

От 15 до 20 юни 2012 г. подават документи за участие в приема в училища, определени от началника на РИО, а до 26 юни 2012 г. се обявяват списъците с приетите ученици на първи етап от класирането.

В същото време, утре, 4 юни, от 11 ч. в залата на 7 етаж в Министерството на образованието, младежта и науката, министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов ще открие пресконференция, на която ще бъдат представени резултатите от националното външно оценяване на учениците от 4 клас, проведеното в края на учебната 2011/2012 година.