Уникален волейболен камп за деца се провежда в Добрич

Първи стъпки във волейбола правят деца от Добрич, обучавани от легендарни имена в този спорт за България и Добруджа. Към Драган и Нели Нешич, Петър Пенев, Веселин Великов и Генчо Цветков, в сряда ще се присъедини и голямата звезда на женския ни волейбол Антонина Зетова.

Уникален волейболен камп за деца се провежда в Добрич

В Добрич започна уникален волейболен камп, който събра на едно място изявени специалисти и начинаещи в този спорт, информират от пресцентъра на спортен клуб Изида.


 

В първия ден се включиха близо 60 деца, които са на възраст от 8 до 12 години. Те ще тренират понеделник, сряда и петък от 19 до 21 часа в спортната залата на Изида в градския парк „Св. Георги”. Участниците във втората група са на възраст от 13 до 16 години, а тренировките са насрочени за вторник, четвъртък и събота, също от 19 до 21 часа.

 

Пред погледа на своите родители мнозина от децата направиха първите си стъпки в интересния спорт. Техните занимания се провеждат от волейболното семейство Драган и Нели Нешич, което заедно с президента на Изида Младен Матеев приветства децата и им пожела да се забавляват на спортния терен. Ценни треньорски съвети момичетата и момчетата получават от петима състезатели от мъжкия тим на ВК Добруджа 07, както и от тримата треньори в клуба – Петър Пенев, Веселин Великов и Генчо Цветков. В обучението на децата се включи и пом.треньорът Георги Петров, който бе в екипа на дамския ни национален отбор докато Драган Нешич бе начело.

 

В сряда в обучението на малките волейболисти от Добрич се очаква да се присъедини и легендарната състезателка на дамския ни национален отбор Антонина Зетова.

 

В кампа ще се включи и италиански специалист. Домакините от Изида са подготвили още множество изненади за децата, които обичат да играят волейбол.

 

Детският лагер е безплатен и в него може да присъедини всяко едно дете. Единственото условие е да е спортно облечено и със спортни обувки за залата.

 

kamp1_600