Шок и трус след адски взрив; Бомбен ад; Градушка от снаряди...

Това са част от водещите заглавия, посветени на пожара в оръжейните погреби край Петолъчката

Шок и трус след адски взрив; Бомбен ад; Градушка от снаряди...

в. „МОНИТОР"


 

„Взрив на Петолъчката".

 

Евакуираха жителите на две ямболски села.Гръмнаха складове с боеприпаси. Снаряди уцелиха къщи и бензиностанция. 18 души ранени. Муниции от Челопечене предизвикали експлозиите.Взрив на военни боеприпаси затвори пътен възел Петолъчката вчера. 18 души от склад на фирма „Берета Трейдинг" бяха ранени, а 3-ма безследно изчезнаха. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

 

в. „ТЕЛЕГРАФ"

 

„Шок и трус след адски взрив"

 

Трима души са в неизвестност, а 18 са ранени с изгаряния и изпочупени крайници след адския взрив, разтресъл района край Петолъчката. Малко след 14 ч. вчера боеприпаси от Челопечене, които трябвало да бъдат обезвредени от оръжейната фирма „Берета трейдинг", вдигнаха във въздуха склада й край Сливен. Взривът предизвика трус от 1,5 по Рихтер и градушка от далекобойни снаряди, изсипали се в радиус от няколко километра.

 

в. "ПРЕСА"

 

„БОМБЕН АД"

 

Три млади момчета от Стралджа са останали в капана на взривения склад за боеприпаси край Петолъчката. Те са в неизвестност, съобщи снощи вътрешният министър Цветан Цветанов, който пристигна на мястото на експлозията. До редакционното приключване на броя равносметката беше 9 ранени, двама от които тежко. 18 души бяха извадени от взривения склад. Бронирани машини на армията търсеха оцелели през цялата нощ.

 

в. „24 ЧАСА"

 

„Взривовете край Сливен - 1.6 по Рихтер"

 

Мощни експлозии избухнаха вчера в 14,40 часа в база за обезвреждане на боеприпаси на фирма "Берета трейдинг" край Петолъчката при Сливен.

 

в. „СТАНДАРТ"

 

„Градушка от снаряди"

 

Градушка от снаряди се изсипа край Сливен. Склад с боеприпаси в село Лозенец гръмна в 14,40 ч и превърна в бойно поле района край "Петолъчката".

 

в. „КАПИТАЛ DAILY"

 

„Пощите в премеждие"

 

Падащият пазарен дял на „Български пощи" вече затруднява възможностите на държавната компания да обслужва задълженията си. Заради трупането на загуби тя не изпълнява изискванията по облигационната си емисия.

 

в. „ТРУД"

 

„Отказ от дрегер 2000 лева глоба"

 

Глоба до 2000 лева и отнемане на книжката за 2 години заплашват всеки шофьор, отказал да даде проба за алкохол. Това са част от поправките, които депутатът от ГЕРБ и шеф на транспортната комисия Иван Вълков ще внесе между първо и второ четене в Закона за движение по пътищата, научи „Труд".