Започва "Албена къп", 27 отбора в битка за 15 000 лева

В Албена утре започва първото издание на футболния турнир за аматьори „Албена къп”, който е с колосалния за България награден фонд от 15 000 лева за подобна проява.

Започва "Албена къп", 27 отбора в битка за 15 000 лева

За участие в турнира се записаха 27 отбора от цялата страна. Тази вечер е жребият в 20 часа, който ще разпредели съставите в 8 групи. Първите два тима от всяка група ще се класират за осминафиналите, където се преминава на пряка елиминация. Първите срещи в петък са от 9 часа.


 

Официалното откриване ще бъде в 11.30 часа в събота, като на него ще присъства и патронът на надпреварата - футболен треньор №1 на 20 век Димитър Пенев.

 

Финалната среща ще се играе в неделя от 10.30 часа. Най-добрите ще получат наградите си лично от Димитър Пенев, като първенците ще си тръгнат с красива купа, която е осигурена от генералния спонсор на надпреварата Pepsi. Надпреварата ще се проведе за първа година и има за цел съвместяване на приятно летуване в Албена с участие в престижен аматьорски футболен турнир. Победителите ще вземат 4 хиляди лева, подгласниците им – три хиляди, тимовете на трето и четвърто място по две хиляди лева, а отборите от пето до осмо място по 1000 лева.

 

Участниците в „Албена къп” са Алфа Банк – София, Авангард – Сандански, Изида – Добрич, Бенефис – Благоевград, Биовет – Пещера, Цвичките – Варна, Даниели – Търговище, Елит Дружба – София, Феникс – Стара Загора, Ге принт – София, Кемпински хотел Зографски – София, Клетката – София, Клокотница – Асеновград, Модера кафе – Варна, Норда – Шумен, Пристанище – Варна, Ремиза – Стара Загора, Риболовен център – Велико Търново, Самоков, Софийска вода – София, Стрела – Бракьовци, Стрелците – София, Практикер – Стара Загора, Унекс – София, Ветерани – Варна, Виктория – Перник.