Празник на птиците ще се проведе в Добрич

На 9 юни (събота) Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) организира Празник на птиците в Добрич за деца и родители. Събитието ще се състои от 10 ч. в градината на хотелски комплекс Резиденция.

Празник на птиците ще се проведе в Добрич
Добрич един от градовете с най-много видове птици – тук могат да бъдат наблюдавани над 40 вида птици, съобщават организаторите. С много игри и забавления гостите на празника ще имат възможността да научат любопитни факти за живота на птиците около нас, как и къде да ги наблюдаваме и как да живеем в хармония с тях.

Програмата на празника включва образователни игри за децата, чрез които ще се запознаят с емблематични видове птици. Те ще имат възможност да участват в арт работилници - за маски и за декорация на къщички за птици.

Организаторите на Празника на птиците в Добрич са предвидили много подаръци за гостите - значки на птици, оригами, балони и други изненади.

За да бъде още по-сладък празникът, ще се погрижат Захарни изделия - Варна ЕООД, които са приготвили специални лакомства. По време на събитието посетителите ще имат възможност да станат членове на Българско дружество за защита на птиците (БДЗП), както и да подновят своите членства за 2012 г. Всеки нов член ще получи уникалното печатно издание "Птици в градината - наръчник на любителя".

Входът за събитието е свободен.