Добричлии писаха петица на кмета

Оценката за работата на кмета на Община Добрич Детелина Николова е Много добър 4.96. Тя е дадена от жителите на града в представително изследване на удоволетвореността на добричлии от местната власт.

Добричлии писаха петица на кмета

Изследването е проведено от агенция ЕСТАТ, по поръчка на Гражданско движение ДНЕС.


 

В него са анкетирани 404 пълнолетни жители на Добрич. Изследването е проведено в периода 6-18 май.

 

С близо единица се покачва оценката на добричлии за работата на кмета Детелина Николова в сравнение с предходното проучване на обществените нагласи в нашия град от преди точно 2 години. Докато през 2010 година оценката на кмета е Добър 4,20, днес тя е Много добър 4,96. Отличен или Много добър на кмета са писали 56% от анкетираните.

 

Работата на Общинския съвет пък е оценена на 3.92. Почти същата е била и преди 2 години.

 

На Общинска администрация добричлии пишат 4.18.

 

40% от анкетираните смятат, че Добрич е добро място за живеене. Преди 2 години тази група е била със 7% по-голяма. Същевременно 72% нямат намерение да се местят в друго населено място или в чужбина.

 

Като основен проблем за града ни се посочва икономиката, а като най-спешен за решаване - безработицата, следвана от ниските заплати, ниският стандарт, здравеопазването и инфраструктурата.

 

Едва 1% смятат, че местните политици в голяма степен представляват техните интереси. Преобладаващо е и мнението, че поетите ангажименти от властта не се изпълняват.

 

21% заявяват, че са протестирали през последната година.

 

Резултатите от социологическото проучване на удоволетвореността на добричлии от местната власт освен пред медиите, бяха представени от Гражданско движение ДНЕС и агенция ЕСТАТ и на кмета на Община Добрич Детелина Николова.