Мария Шарапова сбъдна мечтата си, покори "Ролан Гарос"

Рускинята победи на финала Сара Ерани (Италия) с 6:3, 6:2 за час и 28 минути.

Мария Шарапова сбъдна мечтата си, покори "Ролан Гарос"
Мария Шарапова спечели първа титла в кариерата си от “Ролан Гарос”, след като победи с 6:3, 6:2 сензацията на турнира Сара Ерани (Италия) .

Рускинята, която след отличното си представяне в Париж отново ще оглави световната ранглиста в женския тенис, започна много силно двубоя и поведе с 4:0 гейма. Маша направи два бързи пробива, но вместо да затвърди, позволи на Ерани да върне един пробив. Това подейства стимулиращо на италианката, която спечели подаването си за 2:4, но до края на сета не успя да върне втория пробив и Шарапова поведе с 1:0 сета.

Вторият сет също започна много добре за рускинята, която спечели подаването си и проби сервиса на Ерани, за да поведе с 2:0 гейма. Последва нов пробив и 1:4, който обаче веднага беше върнат от италианката. Тук беше момента, в който Шарапова показа, че е номер 1. Тя успя да вземе веднага сервиса на Ерани и да сервира за титлата. Последва гейм на 40 и първа титла в кариерата на Мария Шарапова от “Ролан Гарос”.

Маша достигна до титлата на турнира, след като загуби само един сет в седемте си двубоя. Тя е третата рускиня, спечелила Откритото първенство на Франция, след Анастасия Мискина (2004 г.) и Светлана Кузнецова (2009 г.).

С успеха си в Париж Шарапова се превръща в шестата тенисистка, печелила и четирите турнира от Големия Шлем.