Кметът издаде нова заповед за предотвратяване на пожари

Детелина Николова издаде заповед във връзка с повишаване на опасността от възникване на пожари в селското стопанство и горите, с цел подобряване на превантивната дейност и намаляване до минимум на вредните последствия и щети от пожар

Кметът издаде нова заповед за предотвратяване на пожари

Въвежда се денонощно дежурство и непрекъснато наблюдение до 31-ви октомври, чрез оперативен дежурен  на телефонни постове 602 724, телефон /факс 605 624.



Забранява се паленето на стърнища, суха трева и слама по слоговете, край пътни ивици и др. съгласно Закона за опазване на земеделските земи и Наредбата за правилата и нормите за пожарна безопасност при извършване на дейности в земеделски земи.

 

Забранено е паленето на огън и извършването на огневи работи в горския фонд на Община Добрич и прилежащите й територии на разстояние 100 м. най-малко от тях, освен на определените за целта места от Държавно горско стопанство Добрич и Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Добрич, обозначени със специални знаци и табели.


Забранява се и устройването на лагери и къмпинги в горите, с изключение в случаите на издадени разрешения от Държавно горско стопанство Добрич и РС „Пожарна безопасност и защита на населението”.

 

При нарушения ще се съставят актове от Пожарната. Цялата заповед е публикувана на сайта на общината.