Потвърдено: Най-добрите играчи в света идват на снукър турнир в София

Договорът за домакинство на България на турнир по снукър, носещ точки за световната ранглиста, бе официално подписан днес.

Потвърдено: Най-добрите играчи в света идват на снукър турнир в София

Председателят на Българската снукър федерация Олег Велинов постави подписа си върху договора за българското домакинство на кръг от турнирите PTC. Договорът беше предварително парафиран и от президента на Световната професионална билярд и снукър асоциация Бари Хърн. Така България стана една от 5-те държави, които приемат международен турнир от сериите PTC. Останалите страни са Белгия, Полша, Шотландия и Германия с два турнира.




Първият ранкинг турнир у нас ще се състои от 14 до 18 ноември т.г. в конферентните зали на „София Принцес Хотел”. 10 професионални снукър маси ще приемат състезанието, а в една от залите ще бъде поставена т.нар. телевизионна маса. Тя ще бъде излъчвана от телевизия Eurosport International по 15 часа директно предаване. Срещите ще бъдат във формат 4/7 без почивка до спечелване на 4 фрайма. Нашата страна ще участва с 10 състезатели в квалификационните кръгове.

 

700 зрители на ден ще имат възможността да посетят съревнованието. Цените на билетите варират от 40 до 100 лева като са предвидени и билети за ВИП места.


Наградният фонд на турнира е 70 хиляди евро, победителят получава 20 хиляди. Очакват се всички топ-състезатели да дойдат у нас - Шон Мърфи, Джон Хигинс, Марк Уилямс и т.н.

 

На събитието в София днес бе и световният шампион от 2005 година Шон Мърфи. Той изрази надежда гениалният О’Съливан да се завърне именно на турнира у нас.