Животът на удареното от камион момче остава в опасност

Няма промяна в състоянието на удареното от камион дете на колело. Вече 2 денонощия то е в кома.

Животът на удареното от камион момче остава в опасност

djengis_01Състоянието на 16-годишното момче остава критично. То е настанено в интензивното отделение на МБАЛ - Добрич, с опасност за живота, в кома, с черепно-мозъчна и други травми.


 

Родителите му са непрекъснато в болницата около него.

 

Никой от фирмата собственик на камиона "Пътно строителство" не се е поинтересувал след инцидента в какво състояние е детето, възмутени са близките му. 

 

Роднини, съученици от спортното училище и съотборници в юношеската формация на ХК Добруджа се молят за оздравяването на момчето. 

 

Припомняме, че в понеделник около 15.35 часа 16-годишният Дженгис Билял, отивайки с колелото си на тренировка по хандбал с юношите младша възраст на ХК Добруджа, бе блъснат от камион. Ужасяващата катастрофа стана на бул. Русия в Добрич.

 

Товарен автомобил с прикачен колесен компресор потегля на собствен ход по наклонената улица покрай училище "Климент Охридски", в посока булеварда. В ЗИЛ-а се намирал служител на фирмата, извършваща ремонтни дейности на улицата. При потеглянето на камиона шофьорът П.Т. - на 37 години, от град Каварна, успява да настигне тежкотоварната машина и издърпва колегата си, който се намирал в камиона М.Я. - 43 годишен, от с. Соколово. Последвалите опити на водача да овладее тежката машина са безуспешни и той също скача в движение от камиона. Неуправляемият и засилен по наклона камион пресича двете платна на булеварда, където удря велосипедиста. ЗИЛ-ът преминава също през тротоара на бул. Русия и едва дърветата в близост до кубинките в квартал Югоизток спират движението му.

  p6110008_600_01