Отложиха дело за умишлено убийство на жена от родния й брат

Окръжен съд – Добрич отложи, заради противоречия между наследниците на пострадалата и техния повереник, наказателно дело срещу 76-годишния Георги В. Кр. от Врачанци, община Добричка. Той е подсъдим по обвинение в това, че на 30-ти септември в родното си село, умишлено е умъртвил 66-годишната си сестра.

Отложиха дело за умишлено убийство на жена от родния й брат

В съдебното заседание днес адвокатът на двамата синове на пострадалата заяви, че се отказва да ги представлява. Наследниците й казаха, че искат да бъдат конституирани като частни обвинители и граждански ищци по делото и желаят да наемат нов адвокат. Окръжен съд – Добрич, им даде тази възможност, но ги задължи в срок до 20-ти юни да заявят писмено, дали са ангажирали адвокат, за да им бъде назначен при необходимост служебен защитник. Процесът ще продължи на 26-ти юни.


 

Пресцентърът уточнява, че според обвинителния акт, подсъдимият и сестра му живеели в отделни къщи във Врачанци. Домовете им били в общ имот, за който водели спорове, включително по съдебен ред.

 

На фаталната дата, за пореден път между брата и сестрата възникнал конфликт на кого да остане имотът. Разправията продължила в саята, от където изкарвали шума и бали с люцерна и слама. Пострадалата искала Георги Кр. да изнесе своите вещи от там, за да складира тя царевица. Подсъдимият й казвал, че саята е негова и тя няма какво да прави там. Свидетел на разправията бил мъж от селото, който помагал да свършат работата. Около 16 ч. той тръгнал към дома си, а спорът между брата и сестрата прераснал във физическо насилие.

 

Георги нанесъл на по-младата си с 10 години сестра множество удари по тялото и главата й с тоягата, която ползвал като бастун. Пострадалата починала от ударите, а брат й се прибрал в къщата си и съобщил за случилото се на тел. 112.

 

Изготвената по делото съдебно-медицинска експертиза посочва като причина за смъртта на 66-годишната черепно-мозъчна травма с масивен кръвоизлив под мозъчните обвивки в областта на мозъчния ствол, довел до притискане на жизненоважните центрове на дишането и сърдечната дейност.

 

Георги Кр. е пенсионер, не е осъждан.