Съседи се топят за кражби на ток; Поне 5 000 000 точат от картите ни...

Това са част от шокиращите водещи заглавия, с които изобилства централната преса днес

Съседи се топят за кражби на ток; Поне 5 000 000 точат от картите ни...
В. „МОНИТОР”

„Съседи се топят за кражби на ток”

Подменят 168 км увредени кабели в столицата

Съседи масово се топят за кражби на ток. Това са най-честите случаи, при които енергото хваща тарикатите, опитващи се да спестят пари от еленергия на гърба на другите във входа. „Реагираме на сигналите без закъснение и правим проверка на място веднага, след като клиент ни се обади със съмнение за кражба на ток”, обясни Цветомир Ралчев, директор на дирекция "Управление на дружеството" в "ЧЕЗ Разпределение". Идването на екип на енергото по сигнал за кражба е абсолютно безплатно, добави той.

„Заловиха две псета от глутницата в „Редута"”

Две кучета от глутницата, която в сряда разкъса краката на 89-годишния Христо Панков в кв. „Редута", са заловени, съобщиха от столичното кметство вчера. „Екоравновесие" продължава акцията за прибиране и на останалите помия ри. Заловени са още три агресивни кучета от други райони на София.

В. „ТЕЛЕГРАФ”

„€ 2000 глоба, ако караш без гражданска”

В Швейцария конфискуват колата за висока скорост

Смазващи санкции чакат нашите шофьори, които си позволяват да карат без застраховки и винетки в страните от Европейския съюз. 2000 евро глоба за шофиране без „Гражданска отговорност" и отнемане на колата за превишена скорост са само част от теслите в чужбина. В същото време у нас 140 км/ч ще бъде ограничението на скоростта по всички магистрали, стана ясно вчера.

„БСП НИ ИЗЛАГА С ФИЛМ В ЕВРОПА"

БСП вкараха България във вихъра на скандал.

След филм, прожектиран от червените в Страсбург, германският евродепутат от групата на ЕНП Михаел Галер заяви: „Приемането на България в Европейския съюз е политическа грешка. Страните трябва да се приемат, когато са готови, а не да се взема решение за дата на всяка цена." След което разкритикува социалистите, че правят черен PR на страната си.
 
В. „24 ЧАСА”

„Край на вечните длъжници”

Ако длъжник спре да плаща заема си, кредиторът има до 10 години, за да събере остатъка от сумата. След това действията срещу длъжника автоматично се прекратяват по давност. Това ще стане факт, ако се приемат поправки в Закона за задълженията и договорите, предложени от депутата от ГЕРБ Емил Радев. “Така ще има край на вечните длъжници, които, макар и осъдени, не могат да си платят борчовете”, обясни Радев.

„Борисов за протеста за горите: Няма да ни спрат да инвестираме”

БСП и СДС искат от Плевнелиев вето на закона, мислят да сезират КС

Няма да ни спрат да инвестираме. С тези думи премиерът Бойко Борисов пренебрегна протестите срещу промените в закона за горите, които блокираха Орлов мост в София и разгарят страстите в социалните мрежи от месеци.
 
в. „СТАНДАРТ”

Ракета взривила Петолъчката

Рязали я на струг, вместо да я унищожат

Бойни глави за ракети, а не снаряди са взривили складовете край "Петолъчката". Вместо да бъдат обезвредени по правилата, те са били рязани на струг. Това е довело до трагедията на 5 юни, отнела живота на трима работници, научи вчера "Стандарт" от източници от военното министерство. Ракетите са били произведени преди 20 г. и са доставени в базата за боеприпаси "Стралджа Мараш" на "Берета трейдинг" през май.

в. „НОВИНАР”

„Бойко Борисов отговори на протестиращите: Законът е лобистки, но за скиорите”

Законът за горите е лобистки, но за скиорите и сноубордистите. Така премиерът Бойко Борисов коментира протестите на еколозите. Той бе категоричен, че протестите няма да спрат кабинета да строи писти и да развива ски туризма. Премиерът определи като лобисти и популисти критиците на закона. Според него промените не облагодетелстват частни интереси, а само зимния туризъм.

В. „ТРУД”

Поне 5 000 000 точат от картите ни

Измамници източват поне по 5 млн. лв. на година от банковите ни карти. Справките на международните картови организации, в които членуват българските банки,показват, че средно на всеки 100 лв. се крадат по 5 стотинки, съобщи за „Труд" председателят на Българската асоциация за сигурност при картовите разплащания Николай Недков.

Премиерът зове за вето на съдебния закон

„Ще приветствам президента Росен Плевнелиев, ако наложи вето и върне за прегласуване Закона за съдебната власт." Това обяви премиерът Бойко Борисов в Пловдив вчера. Там той преряза лентата на нова спортна зала за студентите в ПУ „Паисий Хилендарски".

В. СЕГА

Само преселението на данъчни и митничари ще струва стотици милиони

Над 350 000 лв. годишно за командировки ще харчат митниците в провинцията

Преместването само на две държавни структури от столицата в провинцията ще струва милиони. Това става ясно от съвместно писмо на Централното митническо управление, което трябва да отиде в Русе, и на Централното управление на НАП, чието преместване е планирано за Велико Търново, в което подробно се аргументира нерентабилността на разселването.

Премиерът нареди на Плевнелиев да наложи вето върху съдебния закон

ГЕРБ ще трябва да се отметне от най-скандалните поправки - този ВСС да избира новия главен прокурор и гарантираното кариерно израстване на членовете на съвета
Няколко дни след като ГЕРБ прокара със скандал промените в Закона за съдебната власт, премиерът Бойко Борисов обяви, че те са абсолютно неприемливи.

В. „ДУМА”

Лобисткият Закон за горите отива в Еврокомисията

Жандармерия и арести за рождения ден на премиера

Лобистките поправки в Закона за горите отиват в Европейската комисия, която ще бъде сезирана от Коалиция за България.

Кризисен щаб и радикални мерки заради кучетата
С 10 млн. лв. ще се справим с бездомните животни, заяви червеният общинар Георги Кадиев

В. „ПОЛИТИКА”

Мина на Ковачки руши сгради в Драгоман

Активизrрала е 40 дка свлачище, питейната вода е застрашена от замърсяване
Няколко сгради в Драгоман са сериозно засегнати от свлачище.

Маските падат

Палати на Ривиерата за разкош, вестници за влияние -колко българи могат да си позволят такива покупки?
 
В. „ПРЕСА”

Отровиха язовир "Студен кладенец"

Едва другата седмица комисия ще установява щетите

Стотици тонове хвост от оловно-цинкова руда се изляха в язовир „Студен кладенец", след като проливните дъждове скъсаха стената на старо хранилище за рудни отпадъци край Кърджали.

Немски, френски и испански изместиха английския

Изредете най-малко десет желания, съветват директори
Немски, френски и испански език. Това е новата мода при избор на училище след седми клас, показа проверка на „Преса".

 

В. „СВОБОДЕН НАРОД”

ШЕФЪТ НА ЦРУ ДЕЙВИД ПЕТРЕЪС АЛАРМИРА: "АЛ КАЙДА УДРЯ БЪЛГАРИЯ"

Мишена сме на терористите заради контингента в Афганистан

Човек на Борисов източва НОИ

Валентин Гаджев ощетил работниците на „Горубсо - Мадан“ с милиони неплатени осигуровки