Натровените деца яли традиционни гозби, инспектори затвориха кухнята

Учениците нямат други симптоми, като повишена температура, освен стомашни болки и повръщане. Родителите на децата, които към момента нямат оплаквания, но са били на същата екскурзия, са предупредени при поява на такива, да се консултират с лекар.

Натровените деца яли традиционни гозби, инспектори затвориха кухнята
В четвъртък екскурзиантите са били на традиционна българска кухня – закусвали баница, обядвали супа и мусака, а за вечеря – кюфтета на скара с пържени картофи.
 
След получения сигнал за съмнения за хранително натравяне, инспектори от Областна дирекция по безопасност на храните – Варна са извършили незабавна проверка на комплекса. Взети са проби за микробиологично изследване от всички налични храни, както и 20 смивки от контактни повърхности и ръце на персонала.
 

Кухнята на комплекса е с временно преустановена дейност, като нова група деца са върнати по домовете им. Причините за неразположението на децата ще бъдат известни до дни, веднага след като излязат резултатите от микробиологичните изследвания, съобщават от Българската агенция по безопасност на храните. По-рано бе съобщено, че ще се вземат проби и от басейна на комплекса.