Вестниците в неделя пишат...

Ежедневната централна преса, която не почива в неделя, обобщава темите от съботния ден

Вестниците в неделя пишат...
Вето.

„Стандарт":

Президентът сложи вето за горите

Премиерът Бойко Борисов даде рамо на президентското вето за Закона за горите. "Гражданите да изразяват своето мнение по цивилизован начин и да не допуснат да бъдат провокирани от представители на криминалните групи на Октопода, кокаиновите крале, на олигарси и партии с користни политически цели", призова той. Борисов подчерта, че досега винаги е следвал интересите на хората и лично е спирал ГМО, АКТА, проучванията за шистовия газ и др. "Не приемам опитите на опозицията или на деца, снахи и политкомисари на бившето политбюро на БКП да ме обвинят в антидемократичност и погазването на гражданските права и интересите на българската природа", подчерта Борисов. По думите му ветото върху Закона за горите е още един шанс да се постигне най-доброто в горския сектор за България и нейните граждани. Премиерът обяви, че още на следващото заседание на кабинета ще нареди на министрите да внасят закони само след широки публични дискусии.


Контрапротести.

„24 Часа":

Контрапротести в Банско и Разлог

Граждани от Банско и Разлог излизат на протест под надслов „Да спрем екологичния рекет" в неделя, 17 юни, от 13:00 часа, в Симитли, на разклона на Банско.
"С тези си действия настояваме правителството да не се поддава на рекета на екоактивистите от жълтите павета. Действията ни са предупредителни, но заявяваме, че ако в понеделник правителството се поддаде на натиска на екоактивисти и отново спре инвестиционните проекти в планинските общини, от наша страна ще последва поетапна блокада на E-79", съобщиха от инициативния комитет.

Мост.

„Труд":

Павлова обеща втори мост между Русе и Гюргево

Ще строим втори мост между Русе и Гюргево или евентуално ще се разшири сега съществуващият Дунав мост. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в Русе, цитирана от БГНЕС.
Това стана на втория международен обществен дебат "Дунавската стратегия - възможност да градим регионите в Европа", която събра в Русе представители на България, Румъния, Европейската комисия и Дунавските региони.
Министър Павлова обясни, че новият мост край Русе е свързан с намерението на правителството да изгради скоростен път между Русе и Свиленград. Още повече, че през Русе минават пет международни европейски коридора.

Трус.

„Труд":

Ново земетресение от 3,1 по Рихтер пак в Перник

Земетресение с магнитуд 3,1 по скалата на Рихтер бе регистрирано в 07.51 ч. в Перник, съобщиха от Националния институт по геофизика, геодезия и география на БАН.
Трусът не е бил усетен на партерните етажи, а само по високите етажи на сградите.
Епицентърът на земетресението се намира на 26 километра от София и на 7 км от Перник. Дълбочината на труса е била 2 км.