Реконструират ел.мрежата в квартал Изгрев за 400 000 лева

Е.ОН България Мрежи стартира реконструкция на електроразпределителната мрежа в квартал Изгрев, град Добрич. Проектът е на стойност 400 000 лева.


Реконструират ел.мрежата в квартал Изгрев за 400 000 лева

Реконструкция на електроразпределителната мрежа ниско напрежение в квартал Изгрев, в Добрич, започна Е.ОН България Мрежи. Ремонтът ще обхване района на улиците „Агликина поляна”, „Купен”, „Ружа”, „Роза”, „Калина”, „Хризантема”, „Виолета”, „Малина”, ,Девня”, „Тракия” I „Лом”. Проектът включва монтиране на 94 нови стоманобетонни стълба, близо 17 километра проводници и поставяне на 170 нови табла с 540 електромера. Инвестицията възлиза на близо 400 хиляди лева.




Потреблението в района все повече нараства и това налага подмяна на старите съоръжения с нови. Новоизградената мрежа ще осигури по-качествено и сигурно електрозахранване на над 500 клиенти и ще разполага с необходимия капацитет за присъединяване на нови потребители.


Реконструкцията ще приключи до края на месец юли. Предвид характера на ремонтните дейности, монтажът не би могъл да се извърши без прекъсване на електрозахранването. Компанията поднася извинения на своите клиенти. „Разчитаме на разбиране от страна на нашите клиенти. Чрез тази реконструкция ще осигурим по-добро качество на  електрозахранването, по-голяма сигурност при неблагоприятни климатични условия и ще намалим значително броя на непланираните прекъсвания в района.”, заяви инж. Михаил Терзиев – управител на Разпределителен обслужващ център Добрич и Силистра.