Международният бридж фестивал продължава днес с двойков турнир "Конгрес Албена"

Във вариете - театъра на Албена продължават състезанията, включени в програмата на 30-я Международен бридж фестивал "Албена 2012", който е най- голямото събитие в този спорт у нас. Тази година, освен българските състезатели, в него участват и бриджьори от 14 страни, като най многобройни са гостите от Румъния и Русия.

Международният бридж фестивал продължава днес с двойков турнир "Конгрес Албена"

Ето и резултатите от турнира в петък - мини отборен турнир /7 кръга по 4 игри/ за купа "ДЗИ": победител е отбора "Море" /Варна-Суворово-Хасково/ в състав Румен Трендафилов, Стефан Скорчев, Ивайло Манов, Стойчо Радков. Втори е "Шато Росеново"/Бургас-Варна/ с капитан Никола Барантиев, а трети - "Южно-северна зона" /Великобритания-Норвегия-България/ с капитан Паула Лесли.



В събота и неделя успоредно се изиграха 2 турнира-най атрактивния двойков турнир - двусесийният  за смесени двойки за купа "Дама купа" и открития индивидуален шампионат на България който също бе в 2 сесии.


Победители при смесените двойки и носители на приза  "Дама купа" станаха Деси Малакова и Калин Караиванов от Варна, следвани от Стела Алксиева и Хуан Иков от София и Невена Стоимиров/САЩ/ и Иван Оджаков/София/.


Откритият шампионат на страната ни при индивидуалистите бе спечелен от румънския състезател Флорин Сафта, следван от младата надежда на българския бридж Деан Спасов /Стара Загора/. С бронзовия медал се "окичи" изпълнителният продуцент на предаването "Частен случай " по БНТ Владо Береану.


Само преди няколко часа - след полунощ завърши и поредното издание на двойковите турнири "Шампанско и звезди" които се провеждат в Скай бридж клуба на Албена. Шампанското за призовите места спечелиха първенците Йордан Йорданов /Белгия/ и Николай Начев /Асеновград/, следвани от Флорин Думитреску и Кодрин Марку /Румъния/ и Владимир Харламов и Николай Зинковски /Русия/.


Днес, от 15 часа, започва най-масовата проява - трисесийния двойков турнир "Конгрес Албена", в който ще се включат и част от завърналите се от европейското първенство в Дъблин национални състезатели на България и Румъния.