32 нови работни места разкриват в "Пластхим-Т" - Тервел

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев връчи сертификат за инвестиция клас А на фирма "Пластхим-Т". Това е петата фирма за тази година, сертифицирана по Закона за насърчаване на инвестициите – издадени са четири сертификата клас А и един клас Б.

32 нови работни места разкриват в "Пластхим-Т" - Тервел

"Пластхим-Т" ще вложи 32.9 млн. лв. за закупуване на нова екструдерна инсталация за производство на полипропиленово фолио, слитер за фолио и рециклираща машина. В предприятието ще бъдат разкрити 32 нови работни места.

 

Делян Добрев изрази задоволство, че връчва сертификата на българска компания за инвестиция, която ще стимулира икономиката ни в трудни времена.

 

Общите инвестиции на сертифицираните през тази година компании са в размер на 454 млн. лв., като по тези проекти ще бъдат осигурени над 580 нови постоянни работни места. За сравнение – през цялата цялата 2011 г. са сертифицирани 4 проекта клас А на стойност 92 млн. лв, по които са разкрити 340 нови работни места.

 

Сертификатът на "Пластхим-Т" беше получен от председателя на Съвета на директорите на фирмата Цветан Лъжански. Той заяви, че компанията е един от европейските лидери в производството биаксиално-ориентирано полипропиленово фолио и опаковки от пластмаса, които имат приложение в хранително-вкусовата промишленост, строителството, химическата индустрия, транспорта, печатната и цветарската индустрии.