Добруджа ще участва на супер турнир в Испания

Шампионите Чавдар Чернев и Красимир Коев в дуети със сестрата на Преслава показаха, че пеенето им се отдава почти колкото хандбала.

Добруджа ще участва на супер турнир в Испания

17-годишните хандбалисти на Добруджа ще участват на много силен международен турнир в Малага. Освен испански отбори, добричлии ще срещнат още германски и френски съперници. От много години Германия и Испания са на първите две места в клубния хандбал в Европа.


 

Турнирът в Малага ще се проведе от 2 до 7 юли. Юношите младша възраст на ХК Добруджа, водени от клубния президент Георги Андреев, заминават за Испания в петък. Участниците ще бъдат общо 10 отбора, които първоначално ще бъдат разделени в две групи по 5.

 

Припомняме, че 17-годишните хандбалисти доказаха, че са номер 1 в България и постигнаха златен дубъл през този сезон - първо място за Купата на България и в първенството на страната. Сега те ще могат да премерят сили и с водещи европейски школи.

 

Шампионският сезон на Добруджа, в който мъжете, 15-годините и 17-годишните спечелиха титли, а юношеските формации добавиха в богатата витрина на клуба още медали и купи, бе подобаващо закрит в края на миналата седмица. Партито бе в ресторант "Дукова къща" в Каварна. За доброто настроение на добруджанци се погрижи Ивелина Колева - също толкова талантлива и надарена като сестра си Преслава. Тя цяла нощ отправя поздрави за шампионите от мъжкия състав на ХК Добруджа. Двама хандбалисти пък демонстрираха завиден певчески талант. Чавдар Чернев и Красимир Коев пяха в дует с Ивелина под бурните овации на посетителите в "Дукова къща". 

 

img_6598001_600