July Morning Festival 2012 на Камен бряг

За поредна година община Каварна организира концерт за посрещането на изгрева на слънцето 1-ви юли

July Morning Festival 2012 на Камен бряг

Входът е свободен, а в концерта ще се включат традиционните участници John Lawton с Б.Т.Р., както и "Команда 5", "Гранулом", "Джи рок" и други.


 

Голяма посещаемост се очаква и тази година за посрещането „Джулай морнинг” в Камен бряг. Интерес към събитието проявяват все повече чуждестранни туристи, включително от съседна Румъния. Първите фенове на рок музиката и юлското слънце вече пристигнаха в Камен бряг, а всички свободни квартири и места в хотели вече са напълно заети. Нощувката варира от 10 до 25 лева в зависимост от категорията на квартирата и екстрите, които предлага.

 

july_morning_kamen_briag_01
 

 

Междувременно Община Каварна и кметството са започнали подготовката на терена, като се предприемат всички мерки за сигурност, скалистият бряг бива ограден с предпазни ленти и осветен, за да се избегнат трагични инциденти, подсигуряват се линейка и кола на пожарната на самото място.

 

Един от посетителите на Джулай морнинг тази година ще е посланикът на САЩ в България Джеймс Уорлик. Това обяви самият той при посещението си в Албена. Уорлик призна, че има слабост към Северното Черноморие и подчерта, че “скалите на Калиакра са едно истинско бижу”. Посланикът изрази съжаление, че досега не е посрещал слънцето по тези места и се осведоми дали Камен бряг е най-подходящото място.

 

july_morning_kamen_bryag 

 

Гостите ще имат възможността да слушат на живо три групи – “Гранулом”, Б.Т.Р. с Джон Лоутън и  за първи път там ще звучи дамски рок, в изпълнение на силистренската женска рок група “Джи Рок”.

 

Минути преди слънцето да изгрее на сцената ще излязат Б.Т.Р. и вокалистът на „Юрая Хийп” Джон Лоутън отново ще изпее култовата песен „Джулай морнинг” в момента, когато слънчевият диск се показва над морето.