Днес стартира пръскането срещу комари

Днес стартира дезинсекция срещу комари и техните ларви в изпълнение на обществена поръчка „Извършване на комплексни обработки - ларвицидни и имагоцидни, за борба с комарите в общините на територията на област Добрич - Шабла, Каварна и Балчик, през 2012 г.", съобщават от областна администрация

Днес стартира пръскането срещу комари

Във връзка с изпълнението на дейностите по обработване на биотопи на комари с цел намаляване на популацията им през летния сезон на 2012 г., ларвицидната обработка ще се извърши в община Шабла от днес,  във времето от 8 до 23 часа. Ще обхване 3000 дка. зелени площи в регулация, резиденция Шабла, къмпинг „Добруджа" и около СО „Кария", както и село Дуранкулак - 800 дка. зелени площи в селото и къмпинг „Космос". Пръскането в тази община ще приключи до 4-ти юли.


 

Утре ще се обработват площи в общините Балчик и Каварна, по същото време. За първата те обхващат териториите на комплекс Албена, Тузлата, Двореца и Карвуна. В Каварна ще се пръска върху 33 дка крайбрежна зона. 

                     

Обработките, свързани с борбата с комарите, които ще се извършват с наземна техника, са координирани със съответните общински администрации при спазване на изискванията на Наредба №15  за мерките за опазването на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности и с кметовете на населените места в съответната община.