Добруджа започна подготовка

Новият старши треньор на Добруджа Иван Атанасов изведе футболистите за първа тренировка преди новия сезон.

Добруджа започна подготовка

В заниманието, проведено на стадион "Дружба", участваха 16 футболисти.


 

Сред тях нямаше нови попълнения. Подготовка с Добруджа започнаха всички юноши, които точно преди година бяха включени в мъжкия състав, включително и тези, които бяха преотстъпени да трупат опит във В група, като Мариян Ангелов - Мотора и Денис Судин - Мондрито. В състава остават опитните Филип Флоров и Недко Ангелов, както и привлечените преди година юноши на Черно море Васил Тачев и Любомир Михалев.

 

В първата тренировка на Добруджа направи впечатление отсъствието на вратар. Иван Атанасов обаче отбеляза, че приоритет за поста има досегашният страж Николай Радомиров, на когото ще разчита, при желание от негова страна да остане в отбора.

 

Новият наставник подчерта, че отправя покана към всички футболисти от досегашния състав да продължат да играят за Добруджа. След като се запознае с качествата на наличните играчи, ще прецени от какви състезатели се нуждае селекцията на жълто-зелените.

 

Наставникът заяви, че се надява на едно логично решение на БФС до края на седмицата, с което Добруджа да се върне в Б група, тъй като отборът е напълно изряден и няма никакви задължения.

 

Независимо в коя група ще играят добричлии те ще проведат подготвителен лагер в Тетевен от 11 до 22 юли. Там Добруджа ще премери сили с елитните Етър и Монтана. След завръщането си в Добрич жълто-зелените ще играят контроли и с Черноморец (Балчик), Калиакра (Каварна) и Черно море. За 4 август е насрочена проверка срещу Септември (Тервел) в Добрич.

 

Преди първата тренировка на Добруджа бе отслужен водосвет за здраве и успехиПреди първата тренировка на Добруджа бе отслужен водосвет за здраве и успехи