Община Добрич получи грамота от Областния съюз на инвалидите

Община Добрич е удостоена с поредна грамота от Областния съюз на инвалидите „с благодарност и признателност за щедрото финансиране и човеколюбиво отношение към хората с увреждания в Добрич”.

Община Добрич получи грамота от Областния съюз на инвалидите
Организацията на инвалидите благодари на Общината за изпълнението на проекта „Спортен турнир за хора с увреждания”. Проектът е финансиран от Община Добрич по Програмата за граждански инициативи в полза на местната общност. В проектните дейности са взели участие членове на 5 неправителствени организации от Добрич и областта - Сдружение на инвалидите „Надежда”, Териториална организация на слепите, Регионална организация на сляпо-глухите, ХобиСклуб и Сдружение на инвалидите „Хинап” от Балчик.
 
Над 70 лица с увреждания са участвали в състезания в 8 дисциплини, разделени в категории за мъже и жени. Спортистите с увреждания са премерили своите сили в турнири по Шах, Табла, „Не се сърди човече”, Дърпане на въже, Тенис на маса, „Хвърляне на медицинска топка”, „Бягане с придружител” и в олимпийските дисциплини „Стрелба с пушка” и „Скок от място”. Резултатите от проведените състезания са допринесли до нови и трайни запознанства между хората от всички организации, развиване на спортните умения и дух на участниците, освобождаване от чувството за самота и непълноценност.
 
От организацията посочват, че ангажираността на хората със специфични възможности в спортни инициативи им дава сили за живот,  притъпяват проблемите им и ги мотивират да се борят все повече и повече за по–добро съществуване. От Областния съюз на инвалидите са амбицирани да продължат да разработват проекти и с подкрепата на Община Добрич да насърчават хората с увреждания да показват на обществото своите умения, възможности и спортен дух.