Отложиха делото срещу бандата, обирала британци в добрички села

Заболяване на адвокат на подсъдим стана причина Окръжен съд – Добрич да отложи наказателно дело срещу пет лица, обвиняеми за множество престъпления, извършени в различно съучастие - грабеж на британско семейство в село Богдан, 9 кражби от жилища, включително от още пет британски граждани, за противозаконно отнемане на моторно-превозно средство и за държане на оръжие.

Отложиха делото срещу бандата, обирала британци в добрички села
Окръжен съд – Добрич прие амбулаторен лист, удостоверяващ, че защитникът се нуждае от домашен стационар. Съдът разпореди в 7–дневен срок той да представи болничен лист, удостоверяващ временната му нетрудоспособност. Неявяването на адвоката се явява процесуална пречка за защита на правата на неговия подзащитен – Стоян П., затова Окръжен съд – Добрич отложи делото за 04.10.2012 г.
 
Пресцентърът на съда припомня, че делото се води срещу Георги Д. Г. от Добрич, Мариян Г. Г. от с. Дончево, област Добрич, Стоян Ал. П. от Добрич и Красимир Ст. В. от Добрич и Росен Ст. К. от с. Карапелит, област Добрич. По отношение на последния процесът ще се гледа задочно с участието на служебен защитник. Той е обявен за общодържавно издирване на 11.09.2011 г. след като се отклони от наложената му мярка за неотклонение домашен арест.