Успешно оперираха шампион на Добруджа, той благодари на бизнесмена Йордан Андреев

Благодарност към добричкия бизнесмен Йордан Андреев за финансирането на операцията изказва чрез Добрич Онлайн хандбалистът Борислав Борисов.

Успешно оперираха шампион на Добруджа, той благодари на бизнесмена Йордан Андреев

Пластика на предна кръстна връзка и 2 шева на медиален менискус бяха направени вчера на Борислав Борисов - дългогодишен хандбалист на Добруджа. Операцията във Военно Медицинска Академия - София е минала успешно.


 

Борислав Борисов получи контузиите буквално 30 секунди преди сирената на последния плейофен мач между Добруджа и Шумен, след който добричлии за първи път в своята история се окичиха с шампионското злато.

 

Борисов изказва своята голяма благодарност и признателност към Йордан Андреев, който обезпечи изцяло хирургическата интервенция. Бизнесменът, който е концесионер на зала "Русалка" и дългогодишен спонсор на ХК Добруджа, е финансирал лечението в размер на няколко хиляди лева.

 

Благодарности и към екипа на доц. Антони Георгиев, във ВМА - д-р Дойчев, д-р Тинчев и всички от отделението, изказва също така шампионът с Добруджа.

 

Възстановяването му ще продължи около 6  месеца след операцията. Това най-вероятно ще означава, че шамионската победа над Шумен е бил последният мач в много успешната спортна кариера на Борислав Борисов.

 

Той е юноша на Локомотив (Горна Оряховица), бивш дългогодишен национал на България и състезател на Локомотив (Варна) от шампионския му период.

 

За Добруджа също играе в най-успешните години на отбора. Има общо 5 сезона за жълто-зелените, през които става шампион на страната и носител на Купата на България. За отбора от Добрич Борисов е отбелязал цели 29 гола в евротурнирите.

 

Точно преди седмица Борко мина под венчилото. Любовта на живота си открива в Добрич - чаровната добруджанка Силвия, която вече носи фамилията Борисова. На сватбата в Арбанаси пък кумуваха легендата на българския хандбал и Добруджа Светослав Божков и неговата нежна половинка Мария.