Един подобрен и един изравнен температурен рекорд в Област Добрич днес

Температурни рекорди към 15 ч. има на следните места в страната: Ахтопол - 33.4 градуса, Варна – 34.2 градуса; нос Емине – 35 градуса; нос Калиакра – 31.6 градуса и е изравнен температурният рекорд в Шабла – 31.6, съобщи дежурният синоптик на НИМХ при БАН.

Един подобрен и един изравнен температурен рекорд в Област Добрич днес

Най-горещо днес е било в Русе – 36 градуса. Във Велико Търново температурите са достигнали 35.6 градуса, в Сандански - 35 градуса, в Пловдив – 35.5. За София най-високата температура, отчетена днес е 31.4 градуса.


 

Утре (неделя) също ни очаква горещ и слънчев ден, с максимални температури 33° - 38°. В източните райони ще духа слаб до умерен североизточен вятър. След обяд главно над планинските и източните райони ще се появи купеста облачност, но вероятността за валеж е малка. Атмосферното налягане остава малко по-ниско от средното за юли. 

 

Над Черноморието ще е предимно слънчево, с купеста облачност в следобедните часове. Само на изолирани места е възможно да превали краткотрайно. Вятърът ще е до умерен от североизток. Максималните температури по крайбрежието ще са 31°-34°, температурата на морската вода е 25°-27°, вълнението ще е до 2-3 бала.