Преглед на печата

Водещите заглавия в националните вестници днес, осми юли: Горя незаконната къща на Цар Киро, Дъщерята на Боевски натровена, Роми мамят рускини с лечебна кал

Преглед на печата

в. „Монитор”

Статистиката на столичния КАТ сочи: Блъскат по един пешеходец на ден

Шест булеварда са най-опасни за пресичащите

Шофьори бутат по един пешеходец дневно по софийските улици. Това сочи статистиката на КАТ-София, откъдето само от месец юни са отчели над 30 инцидента. При един от тях известна пианистка и приятелката й загинаха, след като бяха пометени от таксиметров шофьор на пешеходна пътека.

в. „Телеграф”

Дъщерята на Боевски натровена


Дъщерята на щангиста Гълъбин Боевски - Сара, се е натровила със свръхдоза хранителни добавки и била приета В „Пирогов" вчера. 15-годишната тенисистка признала пред лекарите, че е прекалила с добавките и не знаела, че в тях има упойващи вещества.

в. „Труд”

Роми мамят рускини с лечебна кал

Мними лечители от ромски произход са заловени да продават незаконно кал от Поморийското езеро на лековерни туристи, най-вече на рускини. Служители на звеното „Ред и сигурност" към община Поморие направили хайка до водоема и спипали няколко от тях.

Групата събирала калта в подръчни кофички - в разрязани бутилки от минерална вода. След това й придавали „търговски вид" и я предлагали срещу 5 лева едната, разказаха от общината в Поморие вчера за „Труд".

в. „24 часа”

Горя незаконната къща на Цар Киро

Разследват палеж, в резиденцията нямало ток

Едночасов пожар изпепели покрива на лятната къща на Кирил Рашков-Цар Киро в местността Изгорялата воденица край пловдивското село Катуница вчера.

Огънят лумнал по обед, първите сигнали били подадени в пожарната в Садово в 12,59 ч, пет минути по-късно и на тел. 112.

Причините за инцидента се установяват, казаха от полицията. По неофициална информация става дума за палеж. Не е ясно кои стои зад него, коментираха разследващи.


 

в. „Стандарт”

Вила Калина сменя Шератон

Плевнелиев посреща куп ВИП персони наесен

Президентът Росен Плевнелиев ще се премести до месец във вила "Калина", научи "Стандарт". Огромната къща е част от резиденция "Бояна" и в момента трескаво се ремонтира. Президентът е настоял строителите да приключат бързо, тъй като наесен се очаква бум на ВИП персони от цял свят. Вместо държавните глави да спят по луксозни хотели из София, те ще нощуват под един покрив с Плевнелиев.