По-дълго трасе и нови коли предлага картинг пистата в Добрич

За втора поредна година любителите на автомобилния спорт и високите скорости в Добрич могат да покачат адреналина си на картинг пистата в двора на ОТМЕ.

По-дълго трасе и нови коли предлага картинг пистата в Добрич

От началото на юни картинг пистата в двора на училище ОТМЕ в град Добрич отново отвори врати.

 

Тя, подобно на миналото лято, пак предизвиква сериозен интерес сред добричлии. Сред запалените по картинга има млади и стари, мъже и жени.

 

Пистата предлага много нови екстри през тази година.

 

p7090014_600 

 

Колите са общо 7. Новото е, че сред тях има напълно професионален спортен карт с 30 конски сили и двутактов двигател. Той може да развие до 140 км/ч. За сравенение останалите коли имат максимална скорост до 80 км/ч.

 

Новост от тази година е детският карт, специално пригоден за деца от 7 до 10-годишна възраст.

 

Детският картДетският карт 

 

С нова конфигурация е и самата писта. Тя е и по-дълга с над 40 метра и вече е 580 метра. Освен това трасето е изгладено със специална машина. 

 

Пистата в Добрич вече е по-дълга и с променена конфигурация на правите и завоитеПистата в Добрич вече е по-дълга и с променена конфигурация на правите и завоите 

 

Картинг пистата в Добрич вече разполага със система за засичане на времето. Тя показва множество показатели като средна скорост, най-добра обиколка, време на последната обиколка.

 

Картинг пистата в Добрич вече разполага със система за засичане на времетоКартинг пистата в Добрич вече разполага със система за засичане на времето 

 

Пистата разполага и с осветление, което позволява да се ползва и след залез слънце.  

 

Независимо от всички подобрения и по-дългото трасе цената е непроменена в сравнение с лятото на 2011 година. Една обиколка струва 1 лев, което е най-ниската стойност в цялата страна. Предвидени са бонуси и отстъпки при заплащането на над 10 обиколки или при групови посещение от поне 4 човека.

 

Цената на обиколка е само 1 лев.Цената на обиколка е само 1 лев. 

 

Работното време на картинг пистата в делничните дни е от 12 до 22 часа, а в събота и неделя от 10 до 22 часа. При желаещи да карат и по-късно, пистата остава отворена и след 22 часа.

 

За втора поредна година пък нашата медия ще организира картинг състезание за Купа "Добрич Онлайн" за деца, мъже и жени. Първото бе проведено на 24 септември 2011 година и премина при огромен интерес от страна на участници и зрители.

 

Картинг пистата в Добрич ще работи ежедневно до края на месец октомври.

 

p7090047_600_01

 

p7090053_600