Волейболисти подредиха изложба "Спортът не е задължение, а забавление"

Инициативата е на Милена Маринова, която след успешната си работа като треньор в Италия, се завръща в родния си град Добрич и ще работи за развитието на женското направление във волейболната школа на Изида.

Волейболисти подредиха изложба "Спортът не е задължение, а забавление"

Децата от волейболната школа на Изида, която работи съвместно с  ВК Добруджа 07, влязоха в ролята на художници и дадоха живот на своя волейболен свят върху бели платна. Творбите им са на тема „Спортът не е задължение, а забавление”, а изложбата е подредена на входа на едноименния спортния комплекс в градския парк „Св. Георги” в Добрич. Инициативата е на новата треньорка в клуба Милена Маринова, която ще отговаря за женското направление.


 

Волейболната специалистка е направила първите си стъпки като състезател в Добруджа, а в 8 клас облича екипа на ЦСКА. Треньор е от 1997 година. През последните 5 години е работила в Италия, където успява да изведе до финали своите възпитаници от град Изерния (регион Молизе) след 35-годишна пауза.

 

Милена е сестра на едно от най-големите имена в дамския ни волейбол и капитанка на националките ни в близкото минало Нели Маринова.

 

„В изложбата взеха участие деца от 6 до 16-годишна възраст. Всички са направили прекрасни рисунки и са пресъздали своя волейболен свят. Нашата цел е да покажем, че спортът не трябва да бъде само задължение, но и забавление. Искахме да видим как децата възприемат волейбола и да улесним диалога между треньорите и състезателите. Имаме и други идеи за подобни инициативи, като скоро децата ще направят разказ или есе на волейболна тема”, заяви за пресцентъра на Изида Милена Маринова.

 

Тя добави, че изложбата ще остане до края на седмицата, като към нея може да се присъединят и деца, които не са от волейболната школа, но искат да покажат своите творби.

 

Маринова е впечатлена от базата и условията, които клуба предлага и е убедена, че с общи усилия повече деца могат да бъдат спечелени да бъдат приятели на спорта в Добрич.  

 

Припомняме Ви, че наскоро в областния град се проведоха волейболни кампове, в които звезди на спорта обучаваха състезатели и начинаещи. В същото време продължава успешната съвместна работа между волейболната школа на Изида и клуб Добруджа 07. Всички деца се обучават в Изида при доказали се треньори, а са картотекирани и защитават честта на родния си град с екипа на Добруджа 07. 

 

volley_01

 

volleyball