Заловен да шофира пиян из Албена каварненец застава пред балчишкия съд

Районен съд – Балчик ще разгледа утре предложеното от местната прокуратура споразумение за решаване на наказателното дело срещу 29-годишния Ив. Ян. Д. от Каварна

Заловен да шофира пиян из Албена каварненец застава пред балчишкия съд
Със споразумението се предлага той да бъде признат за виновен в това, че на 7-ми юли 2012 г. около 3,10 ч. в курортен комплекс „Албена” е управлявал лек автомобил „Фиат Браво” с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 промила, а именно 1,75 промила, установено по надлежния ред. Държавното обвинение иска той да бъде наказан с пробация с двете мерки: „задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от 6 месеца и „задължителни срещи с пробационен служител” за същия период. Предлага се още той да бъде лишен от право да управлява моторно-превозно средство за срок от 8 месеца.

Подписвайки споразумението с прокуратурата, Ив. Д. се е признал за виновен и се е съгласил делото му да не се разглежда по общия ред.

Той има полувисше образование, не е семеен, работи, не е осъждан.

При одобряване от Районен съд – Балчик,  споразумението ще има последиците на влязла в сила присъда и няма да подлежи на обжалване и протест.