Детелина Николова изпраща добричката спортистка Стойка Петрова на Олимпиадата

На 17 юли кметът на Добрич Детелина Николова ще изпрати официално боксьорката Стойка Петрова на олимпийските игри в Лондон.

Детелина Николова изпраща добричката спортистка Стойка Петрова на Олимпиадата

Тържеството ще започне в 10.30 часа в малката заседателна зала. На събитието са поканени председателят на Общинския съвет Ангел Табаков и членовете на Постоянната комисия „Спорт и младежки дейности”.


 

Припомняме ви сагата около класирането на Стойка Петрова за игрите в Лондон. Спортист номер 1 на Добрич за 2011г. записа три победи на световното по бокс за жени, проведено през май в Китай. Тя надигра последователно Лаопеам от Тайланд с 10:8, Валерия Калабрезе от Италия с 16:10 и Сара Урамун от Франция с 21:15. С достигането до 1/4-финал в категория до 51 кг. се очакваше, тя да се класира за Олимпиадата в Лондон. Скандално обаче световната боксова централа реши да даде квота на отпадналата в първия кръг на световното Сиона Фернандес от Нова Зеландия за сметка на петата в света Стойка Петрова. 

 

Както Добрич Онлайн вече ви информира в крайна сметка справедливостта възтържествува и в последствие добричлийката също получи квота за игрите в Лондон.

 

През това лято женският бокс ще дебютира на Олимпийски игри. Стойка Петрова ще се състезава на ринга в категория до 51 кг. Тя  е единствената българска боксьорка на Олимпиадата.

 

Общо 12 боксьорки ще се борят за медалите в категория до 51 кг. Първият кръг е на 5 август, а на следващия ден са 1/4-финалите. След ден почивка, на 8 август ще се проведат 1/2-финалите, а на 9 август е битката за златото.

 

Съперничките на Стойка са от Бразилия, Китай, Корея, домакина Великобритания, Индия, Нова Зеландия, Полша, Русия, Тунис, САЩ и Венецуела.

 

Още по темата