Силни съперници чакат Добруджа още в първия кръг на евротурнирите

Европейската хандбална федерация обяви 18 възможни съперници на ХК Добруджа в първия кръг на евротурнирите тази есен.

Силни съперници чакат Добруджа още в първия кръг на евротурнирите

Мъжкият отбор на ХК Добруджа ще участва в евротурнирите за осми пореден път. Тъй като коефицентът на България не е достатъчен за представител в Шампионаската лига, добричлии ще играят в турнира за Купата на Европейската хандбална федерация. Надпреварата от тази година добива формата на футболната Лига Европа. В турнира ще участват и носителите на национални купи. Новост в турнира е и груповата фаза. За да достигне до групите Добруджа трябва да отстрани три отбора.


 

Силни съперници могат да се паднат още в първия кръг - Колдинг (Дания), Спортинг (Португалия), Пермские медведи (Русия), Куманово (Македония), Нилюфер Бурса (Търция), Винтертур (Швейцария), Марибор (Словения) и други.

 

Жребият ще бъде изтеглен на 24 юли във Виена. Първият мач на Добруджа в Европа тази есен ще се играе на 8/9 септември, а седмица след това - на 15/16 септември, ще бъде реваншът. 

 

Припомняме, че Добруджа неизменно се представя на международната сцена от 2005 година. Най-успешно бе участието на добричлии през 2008/2009 година, когато пред родна публика бяха победени Драгунас (Литва) и Пролетер (Сърбия), а жълто-зелените хандбалисти достигнаха до 1/8-финалите в Челъндж къп.

 

В началото на август ХК Добруджа ще започне подготовка за новия сезон, съобщи за Добрич Онлайн старши треньорът Георги Андреев. Отборът запазва шампионския си състав, затова на този етап нови хандбалисти няма да бъдат привличани.

 

В клуба е получена покана за участие на силен международен турнир в Бурса, но преди да се даде отговор, ще се изчака жребият, тъй като отборът на домакините е един от възможните съперници в първия кръг на Купата на ЕХФ.

 

27:26 в четвъртия мач, 3:1 победи над Шумен на Суперфинала, първа шампионска титла за Добруджа 27:26 в четвъртия мач, 3:1 победи над Шумен на Суперфинала и първа шампионска титла за Добруджа

 

След много години на упорит труд Георги Андреев сбъдна мечтата си и вдигна шампионската купаСлед много години на упорит труд Георги Андреев сбъдна мечтата си и вдигна шампионската купа