Служби от цял свят търсят терористите; Внесоха вот заради евродоклада

Преглед на печата. Още водещи теми във вестниците днес: 48,4% двойки по български в СУ, шестици няма; Пак задържаха Димитър Аврамов, повдигнаха му обвинение

Служби от цял свят търсят терористите; Внесоха вот заради евродоклада

Новинар

Служби от цял свят търсят терористите

МВР разпространи кадри на предполагаемия атентатор, взривил автобуса на летището в Бургас. Кадрите са от охранителните камери на аеропорта. Служби от цял свят ще помагат на българските разследващи органи да открият виновниците за убийствения атентат на летище Сарафово в Бургас.
Зам. главният прокурор Бойко Найденов съобщи, че ЦРУ и МОСАД ще ударят рамо на българските си колеги. Главният прокурор Борис Велчев призна, че службите ни нямат обширна практика в разследването на атентати.

Стандарт


 

Внесоха вот заради евродоклада

Опозицията внесе в парламента искане за вот на недоверие на правителството на Бойко Борисов. То е подписано от 74 депутати от БСП, ДПС и независими. Мотив за искането са "провал в областта на правосъдието и вътрешните работи".
Вотът е заради силно критичния доклад на Европейската комисия към България.
Досега правителството е оцеляло при три вота на недоверие. Четвъртото - за АЕЦ "Белене", се провали, защото "Атака" оттегли подписите си.
Дебатите по новия вот се очаква да са следващата седмица. Правителството е малко вероятно да падне, защото опозицията едва ли ще събере нужните минимум 121 гласа.

 

24 Часа

 

Пак задържаха Димитър Аврамов, повдигнаха му обвинение

Софийска градска прокуратура привлече в качеството на обвиняем Димитър Аврамов, след прекратяване на пълномощията му като народен представител в 41-то Народно събрание. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.
Аврамов е привлечен към наказателна отговорност, за извършена в периода от началото на юли 2012 г. до 17. 07. 2012 г., търговия с влияние, при условията на продължавано престъпление, включващо в обема си три деяния.

Труд

 

Съдът нареди Алексей Петров да постъпи в болница

Алексей Петров ще бъде изпратен на лечение в болницата в "Овча купел" заради влошеното си състояние, реши Софийският градски съд.
На днешното съдебно заседание бяха изслушани трима лекари от болницата в Централния софийски затвор, които са от лекарската комисия, съставила справка за здравословното състояние на Петров - д-р Митрева, д-р Павлов и д-р Васев.
Те са дали два варианта за провеждане на лечението на Алексей Петров - настаняване в лечебно заведение за провеждане на необходимата терапия или водене на подсъдимия на ежедневни процедури.

Дума

 

48,4% двойки по български в СУ, шестици няма

Процентът на чистите двойки на кандидатстудентския изпит по български език и литература е 48,39, съобщиха вчера от Софийския университет. Момичетата са се справили малко по-добре - при тях двойките са 46 на сто, докато при момчетата са 54,5%.
66,75% от кандидатите са изкарали на изпита двойки или оценки под 3,49. Между 3,00 и 3,49 са получили 18,36 на сто от кандидатите, а между 3,50 и 3,99 - 9,86 на сто. Пълно 6 на изпита не е получил нито един човек от явилите се 1552-ма кандидат-студенти. Най-високите получени оценки - между 5,50 и 5,99, са 2 на сто (31 от кандидатите). Между 5 и 5,49 имат 5,8 на сто от младежите, а с оценка от 4,50 до 4,99 са 7% от кандидатствалите.