Камикадзето с жена; Холандия и Дания са новите топ дестинации за висшисти

Това са част от водещите теми в централната преса в понеделник

Камикадзето с жена; Холандия и Дания са новите топ дестинации за висшисти

Версии.

„Стандарт":

Камикадзето с жена

Камикадзето, който взриви автобуса с израелски туристи в Сарафово, бил с жена във Варна. Двойката се подвизавала в морската ни столица от края на миналия месец, научи "Стандарт". Седмица преди атентата двамата изчезнали. Спецполицаите тръгнали по следите им часове след взрива в сряда. Още в четвъртък леговището на двойката в хотел "Перфект" било претърсено. Заради обиска по стаите ченгетата извикали поемен свидетел - служител от съседна фирма. Иззети са записи от всички камери наоколо.
Засега не е ясно каква е ролята на тайнствената дама.

 

Обвинения.

„24 Часа":

Петър Мутафчиев: Управляващите искат да продадат БДЖ - „Товарни превози" на безценица

Билетите за влака ще скочат двойно. Управляващите искат да продадат БДЖ-„Товарни превози" на безценица", каза депутатът от Коалиция за Българя и председател на Съвета по транспорт, транспортни системи и инфраструктура към парламента Петър Мутафчиев, съобщиха от пресцентъра на БСП.
Той обясни, че провалът на прибързаната приватизационна процедура ще постави железопътния транспорт в още по-тежка ситуация. „Правителството нехае за развитието на железопътния транспорт и БДЖ не може да работи нормално".

 

Скандал.

„Дума":

Скандални избори в Белоградчик

Със скандални нередности преминаха вчерашните частични избори за общински съветници в Белоградчик. На 22 март ВАС отмени резултатите от проведените през октомври 2011 г. местни избори заради допуснати нарушения на Избирателния кодекс.
По време на изборния ден градът бе напълнен с полиция, но тя бездействаше особено по отношение на натиска, на който бяха изложени ромите, за да гласуват, коментира зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България Михаил Миков.


Спасители.

„Труд":

Дават 20 000 лв. на семействата на загиналите герои от Синеморец

Министерският съвет отпуска 20 000 лева на семействата на загиналите мъже, спасили давещите се деца край Синеморец, съобщиха от правителствената информационна служба.
С решение „на подпис", на неприсъствено заседание, правителството отпуска по 10 000 лева на всяко от семействата на двамата мъже, които спасиха две давещи се деца на плажа „Липите", край с. Синеморец.

 

Образование.

„Новинар":

Холандия и Дания са новите топ дестинации за висшисти

За Холандия ще заминат около 500 българи, за Дания - 300. Великобритания остава сред най-предпочитаните страни, където тази година ще отидат да учат 1700 наши младежи.
Таксата в Холандия в момента е 1700 евро на година, като има възможност да се плаща в началото на годината или на семестър. В Дания пък образованието е безплатно, но разходите за издръжка са големи заради високия стандарт. Във Великобритания следването излиза между 8300 и 10 000 британски лири, като студентите масово използват кредит. Предимство е, че заемът се изплаща след като завършат.