Община Добрич се включва в инициативата "Четвърти европейски ден за пътна безопасност"

Община Добрич се включва в инициативата "Четвърти европейски ден за пътна безопасност"
Днес и утре в Художествената галерия деца в рамките на проект „Работилница за въображение” ще рисуват по темата „пътна безопасност”.

Малките художници ще изразят своето мнение и позиция за спазване на правилата за движение и какво те изискват от по–възрастните на пътя. Днес, 24 юли, за пътната безопасност ще творят деца до 10 години, а утре своите умения ще демонстрират ученици от по–горните класове. Рисунките ще бъдат подредени в Художествената галерия. По този начин Община Добрич ще се включи в инициативата за европейски ден за пътна безопасност. Денят се отбелязва по решение на Европейската комисия на 25 юли за четвърти път. През настоящата година той е посветен на младите хора като участници в пътното движение.
 
По информация на комисията,  пътнотранспортните произшествия са една от главните причини за високата смъртност сред младежите от 15 до 24. Статистиката сочи, че всеки месец в страните членки на ЕС 500 младежи стават жертви на ПТП. Ежегодно на територията на Европейския съюз около 6000 млади хора губят живота си, а повече от 60 000 получават сериозни наранявания. В нашата страна през 2011 г. от ПТП са загинали 120 младежи и са били ранени 1895.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+