Георги Андреев: Шансовете срещу македонците са 50:50

Равностоен сблъсък в първия кръг в турнира за Купата на ЕХФ очаква старши треньорът и президент на Добруджа Георги Андреев.

Георги Андреев: Шансовете срещу македонците са 50:50

Както Добрич Онлайн съобщи веднага след като бе изтеглен жребият днес, първият съперник на жълто-зелените хандбалисти в Европа тази есен ще е македонският Куманово.


 

Съперникът ни е непознат на този етап, но е представител на една много силна школа, коментира Георги Андреев. Шансовете са 50:50, смята наставникът на отбора от Добрич.

 

Той припомни, че тимът на Добруджа е записвал победи над други македонски отбори на приятелски турнири.

 

Много сериозен съперник чака Добруджа във втория кръг, ако отстрани Куманово -  Сунгул от град Снежинск, бронзов медалист в Руската Суперлига.

 

Мачовете срещу македонците от първия кръг в турнира за Купата на ЕХФ са още в началото на септември -  на 8 или 9 септември Добруджа ще гостува, а седмица след това трябва да домакинства на реванша.

 

Затова отборът от Добрич започва подготовка за новия сезон още в началото на август.

 

Припомняме, че Добруджа неизменно се представя на международната сцена от 2005 година. Най-успешно бе участието на отбора през 2008/2009 година, когато пред родна публика бяха победени Драгунас (Литва) и Пролетер (Сърбия), а жълто-зелените хандбалисти достигнаха до 1/8-финалите в Челъндж къп.