Областна управа покани на беседа деца в Европейския ден за пътна безопасност

Днес, 25 юли, отбелязваме Четвъртия европейски ден за пътна безопасност

Областна управа покани на беседа деца в Европейския ден за пътна безопасност

Европейският ден за пътна безопасност се  провежда по решение на Европейската комисия за четвърта поредна година в изпълнение на общата стратегия за намаляване броя на убитите по пътищата на Европа. Замисълът е,  да се повиши отговорността на гражданите и отделните институции към безопасността на движението; да се отправи мощен апел към участниците в движението да шофират разумно и да спазват правилата.

 

img_3878_600_01 

 

В областна администрация гостуваха децата от програма Еко лято на Общинския младежки център. Те разговаряха по проблемите на безопасността на движение по пътищата със зам.-областният управител Тодор Георгиев, главният секретар Божидар Божилов и  главен инспектор Жулиян Минев – началник на сектор "Пътна полиция" към ОД на МВР Добрич. Беседата бе съпътствана от прожекция на тематични филмчета за деца.

 

Инициативата е организирана съвместно с Областна дирекция на МВР.

 

В писма до кметовете, областният управител Желязко Желязков призова общините за съпричастност и отбелязване по подходящ начин на Европейския ден. Това ще бъде знак за общата убеденост, че само с постоянна ангажираност и отговорност към проблема от страна на родители, учители, общини, държавни институции, неправителствени и браншови организации, бизнеса и медиите, може да се осигури безопасност по нашите пътища. В името на живота и здравето на хората, пише губернаторът.

 

img_3880_600_01