Стойка ги почва с новозеландка

Жребият за боксовия турнир на Олимпиадата в Лондон бе изтеглен днес.

Стойка ги почва с новозеландка

Сиона Фернандес от Нова Зеландия е първото препятствие пред спортист номер 1 на Добрич за 2011 година Стойка Петрова по пътя към медалите.


 

Двете се срещат на 1/8-финал в категория до 51 кг. Двубоят е на 5 август, неделя.

 

Стойка за малко щеше да пропусне игрите в Лондон за сметка на Сиона. С достигането до 1/4-финал в категория до 51 кг. на световното първенство за жени в Китай през май се очакваше, че добричлийката се класира за Олимпиадата. Скандално обаче световната боксова централа реши да даде квота на отпадналата в първия кръг на световното представителка на Нова Зеландия за сметка на българката. В крайна сметка справедливостта възтържествува и състезателката на боксов клуб "Добрич" също получи квота за най-големия спортен форум на планетата. През това лято женският бокс ще дебютира на Олимпийски игри, а Стойка ще е единствената българска боксьорка в Лондон.

 

При победа на 1/8-финал, в следващия кръг Стойка Петрова ще се изправи срещу представителката на домакините Никола Адамс. Британката, родом от английския Лийдс, е втора от последното световно по бокс за жени.

 

1/4-финалите са на 6 август, понеделник.