ВМРО - Добрич: Увеличение на такса смет ще засегне добросъвестните данъкоплатци

ВМРО заявява своята категорична позиция за незабавна промяна на механизма за определяне на таксата за битови отпадъци.

ВМРО - Добрич: Увеличение на такса смет ще засегне добросъвестните данъкоплатци

Поисканото от управляващите от ГЕРБ драстично увеличение на такса смет за вилни и жилищни имоти на гражданите ще засегне предимно добросъвестните данъкоплатци, смятат от ВМРО - Добрич.


 

"Изразяваме възмущението си от факта, че около 10 % от населението на Добрич – живеещите в циганските квартали масово не плащат данъци и такса смет. Още по-скандално е, че от общинска администрация не полагат нужните усилия да принудят циганите да започнат да изпълняват задълженията си – както всички останали граждани на Добрич.", заявяват от ВМРО - Добрич в съобщение до медиите.

 

За да се избегне дискриминационното отношение към съвестните данъкоплатци, ВМРО предлага таксата за битови отпадъци да се формира на ползвател – тази възможност е предвидена в Закона за местните данъци и такси. 

 

На всеки, който е неизряден и не си е платил дължимите такси и данъци за изминалата година да се отказват каквито и да административни услуги от Община град Добрич, а децата му да не се записват в детски ясли и градини, предлагат още войводите.


ВМРО - Добрич призовава Общинския съвет да се откаже от намерението за увеличаване на таксата за битови отпадъци и да се започне разработването на механизъм за по-справедливо опредялена на налога, при който всички граждани на Добрич ще бъдат равнопоставени.