Цветанов: 95 - 100% е достоверна снимката на терориста

Образът на атентатора е постигнат с нови технологии, аутопсията и свидетелства на очевидци

Цветанов: 95 - 100% е достоверна снимката на терориста

Снимката, която показва лицето на терориста, взривил автобус и израелски туристи в Бургас, е достоверна до 95-100 %, обяви във Варна вътрешният министър Цветан Цветанов. Той е тук във връзка с подписването на договор за създаваното на общинска полиция в града.



Най-важното към момента е да се уточни истинската самоличност на терориста , коментира той. И Цветанов потвърди съобщението на МВР, че образът на атентатора е постигнат с нови технологии със съдействието на българските и партньорските служби, аутопсията на главата и показания на очевидци.

Снимката не е била пусната по-рано, за да не се създава страх у хората, защото лицето му е било обезобразено. Тя е изпратена още вчера към партньорските служби, каза МВР шефът.

Той уточни, че взривът е бил само един. Използван е около 3 килограма тротил. Взривът е произведен между два автобуса от общо 60 паркирани в района на летището. Не е бил в автобуса, а е бил прикачен на гърба на терориста. По този начин министър Цветанов отрече информацията за повече от един взрив, както и за взрив в самия автобус. Има съмнение, че терористът-камикадзе е пребивавал в България около 20 дни.