Преглед на печата

Мъжът на Деси Зидарова криел кокаина в кутия от парфюм. Пожарът в Новозагорско бушува в близост до погреби с боеприпаси

Преглед на печата
24 часа

Мъжът на Деси Зидарова криел кокаина в кутия от парфюм


Кокаинът, заради който съпругът на манекенката Деси Зидарова Михаил Младжов попадна отново в ареста, е бил скрит в кутия от парфюм "Живанши", увита в тъмна хартиена торба. Тя била напъхана в джантата на резервната гума, оставена в багажника на скъпото "Ауди S8", с което мъжът пътувал.

Кокаинът бил в 2 пликчета, стана ясно в Софийския градски съд.

Младжов бе докаран от двама полицаи към 12,30 ч в зала 6 на Съдебната палата, след като прокуратурата поиска той да остане за постоянно в ареста. Още преди да му се снеме самоличността, както се прави в началото на всяко заседание, задържаният се обърна към съдия Костадинка Костадинкова и я помоли в залата да не присъстват журналисти.

24 часа


Най-красивите плажове в България


Стига сме бродили по сайтове на лов за евтини морски почивки зад граница. Не че там не е хубаво. Може и да излиза по-евтино. Но е сигурно, че и тук, на родното море и най-претенциозните могат да намерят своето райско местенце, където да изживеят незабравима ваканция.

Крайбрежието ни е осеяно с уютни, закътани, девствени плажове, недокоснати от бетонното варварство. Има и от другото - луксозни територии за онези, които обичат купона и не пестят за забавления и изискана кухня. Намираме ги в непрекъснато изникващи нови места, които бързо стават популярни сред местните баровци и летовническия елит. Някъде по средата са традиционните морски комплекси, за които сме се наслушали от социализма чак до днес.

Труд

Пожарът в Новозагорско бушува в близост до погреби с боеприпаси

Опасният пожар в Новозагорско вдигна на крак огнеборците от Нова Загора, Сливен, Ямбол, Стара Загора и Твърдица, съобщи кметът на Нова Загора Николай Грозев. В следобедните часове стихията стигнала на 2 км от вече несъществуващото новозагорско село Графитово, където има складови погреби с боеприпаси, допълни още градоначалникът.

Огънят лумнал около обяд, когато е подаден сигнал на тел.112. Пламъците са обхванали близо 700 дка, от които 500 са сухи треви, а останалите - широколистна гора, казаха от полицията в Сливен. Има и засегнати ниви, допълниха от общината в Нова Загора.

Труд


Битовите сметки в Мадрид по-евтини от София

София е трета по най-ниско ниво на месечните сметки за комунални услуги сред всички столици на държавите от ЕС. Жителите на Мадрид и Варшава обаче плащат по-малко от живеещите в София, става ясно от сайта Numbeo, сравняващ стандарта на живот в стотици градове по света.

В София средната месечна комунална сметка за апартамент от 85 кв. м, в която влизат харчовете за ток, газ, вода и такса смет, излиза 76,83 евро, т.е. 150 лв. За същите услуги мадридчани плащат 72,76 евро, а живеещите във Варшава - 74,64 евро, сочат данните. Сравнително ниски сметки плащат също жителите на Рига (Латвия) - 78 евро, Букурещ - 80 евро, Лисабон - 83 евро и Хелзинки - 97 евро. На фона на завишената си покупателна способност със сравнително евтини сметки могат да се похвалят също германците и французите - по 109 евро.

Българите плащат изключително скъпи мобилни услуги на фона на доходите си. У нас една минута по предплатена тарифа (без отстъпки и планове) излиза солидните 0,17 евро, т.е. 0,33 лв., което е доста висока цена на фона на европейските тарифи. От данните излиза, че в 17 столици от ЕС мобилните услуги са по-евтини или равностойни като цена на тези в София. По-малко за GSM плащат в Берлин (0,09 евро), Братислава (0,13), Рим (0,15), Амстердам (0,16), Варшава (0,07), Стокхолм (0,08), Виена (0,13), Копенхаген (0,11), Люксембург (0,12) и т.н. Най-евтини са мобилните разговори в Талин, Естония - 0,05 евро, най-скъпи в Малта и Гърция, където стигат съответно 0,60 евро и 0,40 евро за минута.

Стандарт

Кастинг за мафиоти

Кастинг за мафиоти тресе актьорите ни. Главната роля на БГ Кръстника в новия сериал на bTV "Фамилията" е поверена на Стефан Данаилов. В момента обаче се решава кои актьори да изиграят синовете и дъщерите на подземния бос. Много е вероятно ролите да бъдат поверени на Калин Врачански, Асен Блатечки и Яна Маринова, носи мълвата сред артистичните среди. Преди време русокосият секссимвол призна, че му се иска да влезе под кожата на лош герой, след като изигра добрия Камен Касабов в "Стъклен дом". Затова зевзеци прогнозират, че коренно различно амплоа на Врачански ще е интересно за зрителите. Асен Блатечки и Яна Маринова пък майсторски се превъплъщават в коварни роли. Мафиотската сага е сред новите гвоздеи в програмата на bTV тази есен.

Стандарт

Почват до месец болницата на Лиа

Строителството на болница "Лиа" започва до месец. Сградата ще е на терен в парцела на Правителствена болница и до дни започва подготвянето му, научи "Стандарт". Парите ще бъдат преведени чрез новоучредената Фондация "Лиа" на Правителствена болница "Лозенец" за изграждане на клиника по детска онкология и хематология. Модерната клиника е изцяло финансирана от дарението на фондация "Лиа", като средствата са дадени от бащата на починалата 15-годишна балерина. Както вече "Стандарт" съобщи, желанието на бизнесмена Благой Владимиров е болницата да носи името на детенцето му - Лиа. В новата сграда ще бъде преместено единственото детско онкохематологично отделение към ИСУЛ и площта ще е по-голяма, за да може да приема без чакане малките пациенти. Лиа и родителите й са се борили със страшната диагноза Rhabdomyosarcoma. Малкото момиченце от Националната балетна школа е било на 10 годинки, когато животът на семейството се е обърнал на 180 градуса. Желанието на баща й Благой Владимиров да дари 5 млн. лева за модерния детски онкоцентър трогна цяла България. Това били едни от последните думи на Лиа - да се излекуват колкото може повече деца, болни от рак. Въпреки желанието на Владимиров да остане анонимен името на учредената преди дни фондация "Лиа" излезе от стенограмата към заседанието на Министерски съвет. Оказа се, че семейството на малката Лиа е направило и пълен ремонт на отделението към ИСУЛ. От благодарност там и до ден днешен е портретът на Лиа - ангела с мечти.