Легенда на Добруджа ще води юношите младша възраст на България

Осем хандбалисти на Добруджа са включени в националния отбор на страната ни за родени през 1996/97 година.

Легенда на Добруджа ще води юношите младша възраст на България

svetliobojkov_01Легендата на Добруджа и българския хандбал Светослав Божков бе назначен за старши треньор на юношите младша възраст на България. Младият специалист доказа качествата си като наставник в школата на отбора от Добрич. Той изведе юношеските формации до множество отличия и медали през последните години. Школата на Добруджа се утвърди като водеща в страната, а през миналия сезон под негово ръководство дубъл постигнаха две формации - 15-годишните и младшата въраст, спечелиха шампионата на България и националната купа.


 

Помощник на Божков в националния отбор ще бъде друг легендарен хандбалист на Добруджа - вратарят Иван Иванов - Змея.

 

Юношите на България, родени през 1996/97 година, ще проведат лагер в Добрич от 20 до 29 август.

 

В периода 1-3 септември националите ни ще играят на силен международен турнир в Германия.

 

Първите официални мачове на Божков и Иванов начело на отбора ще бъдат през следващата година, когато ще се проведе квалификация за световно първенство.

 

16 хандбалисти ще участват на лагера в Добрич и турнира в Германия. 7 са от Черно море (Варна), 1 - от Хасково, а Добруджа е представена с най-много състезатели - 8.

 

От отбора от Добрич са повикани вратарите Съби Кирилов и Николай Костадинов, Александър Кирилов - пивот, Златан Петров - десен гард, Свилен Христов - дясно крило, Йордан Захариев - ляво крило, Марин Сарандев - ляв гард и Октай Четинов - ляво крило.

 

От щаба на националите отправят апел към бизнеса в Добрич да помогне с подсигуряването на квартира за осемте хандбалисти, които не са от Добрич, по време на лагера в нашия град.