Преглед на печата

Полина, чието бебе бе обявено за продан: На хероин сме. Той не иска детето; Бомба от кредитор за Коко Динев; Корабът с кокаина скрит под ново име

Преглед на печата
24 часа

Полина, чието бебе бе обявено за продан: На хероин сме. Той не иска детето

"Трябва да отида до Трявна, трябва, помогнете ми да стигна дотам", повтаря в унес младата жена.

Боса, с гуменки в ръцете, с торбички под очите, 25-годишната Полина Петкова напуска дома на любимия Георги Тинео в Дружба 1 около 10,30 ч. вчера. Приятелят й, който по това време също си е вкъщи, й подвиква по-бързо да затваря и да изчезва.

Само преди броени дни, на 7 август, Поли и Георги са станали родители на Йоана. Три дни по-късно на бащата му щуква идеята да продаде мъничето за 5000 евро чрез форума на българските майки bg-mamma.

Шокиращата оферта гласяла, че младото семейство, е в безизходица, притиснато от недоимъка. "Искаме да се откажем от него, но не искаме да е по домове", написал Георги до майките. Предложението му веднага хвърля в потрес потребителите на сайта, които светкавично алармират ГДБОП.

"Глупости,  не е искал 5000 евро, а 5000 лв.", уточнява Полина, докато слиза по стълбите, и присяда пред вратата на мазето да изпуши една цигара и да се обуе.

Тя и Георги били на хероин. Регистрирани са в полицията за дребни кражби, но не и за наркотици, казаха от МВР.

Труд

От 10 до 50% по-евтино море

В края на август по традиция цените за почивка край родното море започват да падат. Така по-търпеливите туристи могат да се възползват от намаления, които започват от 10 - 20 %, а на места стигат и до 50 на сто.

В Балчик например може да се почива срещу 34 лв. на човек в хотел на брега на морето, като отстъпката след 20 август е 17 %.

Разнообразни оферти пуснаха и хотелиери от Златните пясъци -  от 19 до 35 лв. на човек в зависимост от категорията и пакета. Четиризвезден комплекс например предлага до 5 септември почивка "ол инклузив" срещу 73 лв. на човек на ден. Освен хранене офертата включва и ползване на басейн, шезлонг, чадър на плажа и масаж. Пакет от 5-дневна ваканция за двама в по-скромна база на задна линия в курорта пък излиза 220 лв. Офертата важи до 15 септември.

Труд

Корабът с кокаина скрит под ново име

Българският кораб, задържан в Испания с 3 т кокаин, е сменил името си тайно по време на рейса. Това е станало на 27 юли, показват съобщенията на помощник-механика Юлиян Петров до сестра му Лилия Станева. Така изведнъж вместо "Бургас-3" плавателният съд получава името "Св. Николай".

Обяснението, което получил екипажът, е, че прекръщаването се налага, понеже собственикът е затънал в дългове.

Стандарт

Бомба от кредитор за Коко Динев

Бомба, поставена пред столичната кръчма "Кошарите", стресна жителите на квартал "Лозенец" около 4 часа сутринта вчера. Взривното устройство най-вероятно е поставено от хора, на които собственикът на заведението Константин (Коко) Динев дължи пари. Това е една от водещите версии на разследващите, научи "Стандарт". Взривът е с минимален тротилов еквивалент от 200 г и е предизвикал съвсем незначителни материални щети - напукана е мазилката и са паднали няколко тухли от стената. На тел. 112 е получен сигнал към 04.27 часа, след като жителите на "Лозенец" са били събудени от силния шум. Вчера в 15.40 самият Коко Динев се появи в сградата на Столичната полиция, за да даде показания.

Стандарт

Лукс на макс във ВИП Брадър

Луксозно имение с всички удобства и екстри - в такава къща ще влязат съквартирантите от четвъртия "ВИП Брадър". Новата сграда вече се строи на площ от 700 кв.м и ще е с еконасоченост и дизайн, разкриха продуцентите. Хората, които ще разкриват драмите си пред цяла България, ще разполагат с фитнес, кът за пушене, зимна градина, две спални и три бани.

Къщата ще бъде готова в началото на месец септември, като за целта внушителен екип от над 150 изпълнители работят денонощно в Нови хан, на различни смени и по различно време. "Това, което строим, е супер луксозна сграда, от една страна, и телевизионен декор - от друга, защото всичко трябва да се съобрази с камерите, операторите и режисьора и да изглежда добре на екран. Едновременно с това обаче трябва да бъде модерно и приятно за живеене, защото за два месеца комфортът им винаги е бил приоритет за нас", споделя Кирил Якимов, управител на фирмата, която е поела строежа. Засега не са ясни имената на виповете, след като поредица от звезди отказаха покана за участие в шоуто.

Монитор

И бабата се отказа от продаваното в нета бебе


Бабата на малката Йоана, чиито родители се опитаха да я продадат в интернет 3 дни след раждането й, също се отказва от нея. „В сряда социалните се срещнаха с възрастната жена, която няма интерес да се грижи за него", заяви за „Монитор" експертът в отдел „Закрила на детето" Теодор Иванов. Йорданка заявила, че е инвалид и не може да бъде полезна.

Дума

Ученици се хвалят с побой над пенсионер

Двама тийнейджъри, на 15 и 16 години, качиха вчера шокиращ клип в социалната мрежа фейсбук, с който се хвалят как пребиват пенсионер в София. На видеото се вижда как младежите се нахвърлят на възрастния човек, повалят го на земята, започват да го ритат жестоко, крещейки: "Кой си ти, бе?", докато безпомощният мъж повтаря, че е пенсионер. Когато решават, че са го пребили достатъчно, двамата нападатели го оставят да лежи и изчезват.

Поредната проява на агресия от страна на тийнейджъри предизвика бурно възмущение и недоволство в социалните мрежи. Още по-шокиращо е, че нападението е било обмислено, защото вероятно трети човек е снимал за вандалщината. По-късно потребители на фейсбук публикуваха снимки на двамата насилници, адресите и телефоните им.

От МВР съобщиха, че инцидентът се разиграл преди около четири месеца в градинка до блок № 9 в кв. "Слатина". Шефът на сектор "Криминални престъпления" в ГДБОП Явор Колев обяви, че вече е задържан един от побойниците, който е стар познайник на полицията и е регистриран в Детската педагогическа стая за кражби. Ясен е и съучастникът му, който обаче вече е извън пределите на страната.