Facebook строи град Зукърбърг

В него ще има фризьорски салони, клиники, магазини и ресторанти

Facebook строи град Зукърбърг
Facebook строи нова инфраструктура за служителите в централния си офис в Менло Парк, Калифорния. Целта на проекта е да бъдат осигурени всевъзможни удобства за персонала, който наброява две хиляди, така че работата да носи максимално удоволствие.

Любопитен факт е, че новият офис ще представлява на практика цял град, който ще се нарича Зукърбърг - на името на основателя на социалната мрежа Марк Зукърбарг, предаде Лос Анджелис Таймс.

Градът ще предложи всички необходими удобства за служителите - от фризьорски салони до уютни кафенета и ресторанти, както и клиники. Работещите за Facebook ще ползват отстъпки за всички стоки и услуги в града.

Според експерти, подобна инфраструктура, която осигурява максимален комфорт за служителите, ще доведе до силно повишаване на производителността на труда. Персоналът ще се отдаде изцяло на работата, без да се грижи за покупки и други битови нужди.

Главният офис на Facebook заема площ от около 22 хектара. На толкова голяма територия могат да бъдат „заселени” 9 хиляди служители, са изчислили специалистите.