Корабът ни лепна петно; Скарлатина посред лято

Преглед на печата: Автобус, пълен с пътници се блъсна на АМ „Тракия", шофьорът заспал

Корабът ни лепна петно; Скарлатина посред лято

Стандарт



Корабът ни лепна петно


Ивайло Московски, министър на транспорта

Задържането на българския кораб "Св. Николай" в Испания ще се отрази негативно на българския флаг. За съжаление се оказа, че и корабът, и моряците са българи. Надявам се следствието да се развие в такава посока, че, дай, Боже, действително да се каже, че голяма част от българите са невинни. Тоест може да се окаже, че не са знаели за това нещо.

24 Часа

 

Автобус, пълен с пътници се блъсна на АМ „Тракия", шофьорът заспал

Автобус, движещ се в посока Пловдив, се е ударил в крайпътната мантинела в района на 101 км на АМ "Тракия", каза за радио "Фокус" - Пазарджик говорителят на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. Шофьорът е изгубил управление и се е ударил последователно в дясно в оградната мрежа, а после в ляво в средната разделителна мантинела на магистралата, защото вероятно е задрямал.
В резултат на удара няма пострадали хора, само шофьорът е с лека прорезна рана след удара в мантинелата.

Труд

 

Плантация от канабис за 1 млн. лв. открит в бивша дискотека

Канабис за около 1 млн. лв. е открит в бивша дискотека в Доспат. Заведението е било превърнато в модерна плантация и е на площ от 110 кв.м.
При проверка от служители на сектор „Борба с организираната престъпност" - Смолян и ОДМВР - Смолян в неработещата дискотека в Доспат са иззети листна маса и цвят с общо тегло 82 килограма, които все още не са изсушени. Това каза за агенция „Фокус" директорът на Областната дирекция на МВР - Смолян комисар Кирил Хаджихристев.
„Като се има предвид, че пазарната цена на един грам марихуана е от порядъка на 12-15 лв., ако стоката се разпродаде, може общата стойност да достигне и 1 млн. лв.", каза директорът на Областната дирекция на МВР - Смолян.

 

24 Часа

 

Скарлатина посред лято

Необичайно много болни от скарлатина посред лято отчита епидемиологичният бюлетин на Националния център по заразни и паразитни болести. От началото на годината са регистрирани близо 2000 заразени. Само за последната седмица са описани 19 случая.
По принцип скарлатината се вихри през есента и зимата, коментира доц. Атанас Мангъров от Инфекциозна болница.