Национали организираха Седмица на плажния тенис в Албена

Националите по плажен тенис Виден Нацев и Георги Николов организираха Седмица на плажния тенис в Албена. Интерес проявиха над 30 деца на възраст от 6 до 14 години.

Национали организираха Седмица на плажния тенис в Албена

Те бяха потопени в магията на новия спорт на постоянните игрища на плажа с копринен пясък, които се намират пред хотел „Калиопа”.  


 

В детски турнир взеха участие всички деца, като бяха разпределни по двойки в две групи. Интересен факт е, че те играха с ракети, предоставени от най-големите звезди на този спорт именно за развитие на детския плажен тенис в България - Алекс Мингози, Франсоа Жук, Масимо Матеи и Симоне Омичоли предоставиха ракети, фанелки и екипировка.

 

През миналата година Албена бе домакин на най-престижната континентална проява, като организира Европейското първенство по плажен тенис. От тази година курортният комплекс заедно със СК „Плажен Тенис България” разработват съвместна програма за развитие на хита сред летните спортове на прекрасния плаж на Албена. Следващото голямо събитие в комплекса е на 21-23 септември, когато ще се проведе международен турнир по плажен тенис от веригата на ITF с награден фонд от 1200 евро. За него участие вече са потвърдили всички национални състезатели, както и състезатели от Италия, Франция, Белгия и Гърция.