Бензинът мина 3 лв.; Съдът реши: Дойчин Дойчев и Руслан Колев излизат на свобода

И днес националните всекидневници извеждат заглавията си от двете актуални теми от последните дни

Бензинът мина 3 лв.; Съдът реши: Дойчин Дойчев и Руслан Колев излизат на свобода
Бензин.

„Стандарт":


Бензинът мина 3 лв.

Литър бензин мина психологическата граница от три лева. Засега над нея се предлага само гориво от най-високия клас. От вчера по бензиностанциите "ECTO Sport 98" вече се продава срещу 3,03 лв. Преди това спортният бензин вървеше по 2,99 лв. Новият рекорд дойде след пето поредно поскъпване за месеца на горивата. От понеделник бензин и дизел скочиха с още 4 стотинки.


Съд.

„Труд":

Съдът реши: Дойчин Дойчев и Руслан Колев излизат на свобода

Дойчин Дойчев и Руслан Колев, които бяха обвинени за превозването на три тона кокаин на кораба „Св. Николай", са били пуснати на свобода от спецсъда, съобщи bTV.
На двамата са повдигнати обвинения за организиране, ръководене и участие в организирана престъпна група във връзка със задържания в испански води кораб „Свети Николай".
По-рано от специализираната прокуратура поискаха постоянен арест за Дойчев и Колев.
Първоначално Дойчев бе арестуван и освободен, а после отново вкаран в ареста за 72 часа заедно с Колев. Двамата са освободени без мярка за неотклонение.
Решението на съда все още не е окончателно и може да бъде обжалвано пред апелативен спецсъд, което е насрочено за 24 август.


Протести.

„Дума":

Полицаите готвят протести за по-високи заплати

С пореден протест заплашиха вчера от Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФСМВР). Полицаите са готови да излязат на улицата, ако управляващите не изпълнят исканията им за повишение на заплатите.
ДУМА припомня, че това няма да е първият протест на униформените. Основният мотив за готвената стачка са обещанията през последните 3 години за законодателни промени, които все още са в процес на обсъждане. От СФСМВР заявяват, че нямат време, желание и възможност да провеждат преговори още 6 месеца, тъй като е наложително техните искания да бъдат отразени в бюджета на МВР за 2013 г.
Предупреждението за ефективни стачни действия идва дни след като стана ясно, че МВР иска поредна актуализация на вече неколкократно увеличавания бюджет. Този път ведомството поиска още почти 1 млрд. лева. Полицаите искат увеличение на основните заплати поне с 25%. Синдикатът настоява и за реформи в МВР, които да влязат в сила най-късно на 1 януари 2013 г.

 

Средства.

„Новинар":

Наливат милиони в Столичната община и военното министерство

Правителството ще предостави допълнителни средства на Столичната община и Министерството на отбраната за реализирането на различни проекти.
Столичното кметство ще получи 11,2 млн. лв., които ще вложи в изграждането и ремонта на ключови кръстовища, както и възстановяването и обновяването на мостове и други съоръжения, свързани с развитието на транспорта и комуникациите. Финансирането е отпуснато за автомагистрала „Люлин", разширяването на "Околовръстното шосе" и метрото, както и проекта за воден цикъл на града.

 

Пожар.

„24 Часа":

Иглолистна гора се запали над Рилския манастир

20 дка иглолистна гора, смърч и мура горят в Рила планина. Пожарът е в местността Празна торба, високо над Рилския манастир. Опасност за манастира и населението няма.
Пожарът е на 2000 метра надморска височина. Тръгнал е от три огнища. Това заявиха от Областна администрация в Кюстендил.